Numerosi producatori de automobile au anuntat cresteri importante ale capacitatilor de productie in China, in prima zi a salonului auto de la Shanghai, relateaza AFP, citat de Mediafax.
General Motors (GM), cel mai mare constructor strain de automobile din China, cu 2,35 milioane de vehicule comercializate anul trecut, a anuntat intentia de dublare a vanzarilor pana in 2015.

Ford Motor, a carui cota de piata in China este mai modesta decat a GM, vrea sa lanseze 15 noi modele in acesta tara.

Nissan va majora la randul sau capacitatea de productie a uzinei sale din Canton, in sudul Chinei, de la 360.000 de vehicule pe an la 600.000 de unitati, a declarat presedintele aliantei Renault-Nissan, Carlos Ghosn.

"Vom continua sa investim astfel incat sa ajungem la un echilibru intre cererea pentru produsele noastre si capacitatea de productie", a aratat Ghosn.

Constructorii locali au si ei proiecte ambitioase.

Liderul pietei, SAIC, vrea majorarea vanzarilor de la 3,58 milioane unitati, realizate in mare parte prin companiile mixte cu Volkswagen si General Motors, la sase milioane de unitati in 2015.

Grupul First Automotive Works (FAW), pe locul doi pe piata, vrea sa isi dubleze vanzarile la cinci milioane de vehicule.

Proiectele de dezvoltare ale companiilor par sa nu tina cont de incetinirea ritmului de crestere a pietei in primul trimestru, de la 32% in urma cu un an la 8%.

Segmentul automobilelor de lux, dominat de constructori germani, a inregistrat un ritm de crestere superior pietei.

Directorul general al Audi, Rupert Stadler, care a lansat modelul 4X4 Q3 in premiera mondiala, anticipeaza ca China va deveni in acest an cea mai mare piata a companiei.

BMW anticipeaza o crestere de doua cifre a livrarilor in China, iar Daimler continua sa anticipeze un avans spectaculos al vanzarilor.

"Daimler va investi trei miliarde de euro pentru a ajunge in urmatorii ani la vanzari de 300.000 de masini pe an, produse in China sau importate in aceasta tara", in colaborare cu partenerii chinezi BAIC si FJDA, a declarat directorul general al grupului pentru Asia de Nord-Est, Ulrich Walker.

Volvo are obiectivul unor vanzari anuale de 200.000 de vehicule pana in 2015, sub cel de 300.000 de unitati anuntat anul trecut, cand compania chineza Geely a preluat producatorul suedez.

In privinta noutatilor anuntate, VW a prezentat noul Beetle, General Motors modelele Chevrolet Malibu si Buick Envision, iar Citroen automobilul DS5.

In total, 19 modele au fost prezentate in premiera mondiala, iar 75 lansate pe piata chineza, potrivit organizatorilor.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri