GE Capital, divizie a conglomeratului american General Electric, va acorda o finantare de 125 milioane de euro producatorului de componente auto International Automotive Components (IAC), pentru a sustine dezvoltarea activitatilor pe mai multe piete europene, inclusiv Romania, informeaza Mediafax.

Linia de credit va ajuta IAC sa indeplineasca standarde viitoare privind capitalul de lucru si sa-si dezvolte prezenta in Belgia, Cehia, Germania, Polonia, Romania, Slovacia, Spania, Suedia si Olanda, se arata intr-un comunicat al companiei.

"Industria de componente are nevoie de mult capital in procesul de productie, iar solutiile oferite de GE Capital creeaza o capacitate semnificativa de crestere pentru afacerile IAC", a afirmat directorul financiar pentru Europa al IAC, Simon Kesterton.

Compania IAC, cu sediul central in Luxemburg, opereaza 74 de unitati de productie in 16 state. Producatorul de componente are 22.000 de angajati, din care 6.000 in Europa.

IAC a anuntat, in ianuarie, ca va investi la Bals, Olt, 58 milioane euro in construirea unei unitati de productie de planse de bord, panouri de portiere si capitonaje de plafon, pentru Ford si alti clienti, cu un ajutor de stat de 17 milioane euro.

Fabrica de la Bals, investitie de tip greenfield, se va desfasura pe o suprafata de 15.000 metri patrati si va avea aproximativ 400 de angajati.

Unitatea de productie va furniza componente pentru fabrica Ford de la Craiova si alte companii din regiune.


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si