Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in ianuarie-martie 2011 fata de primele trei luni din 2010, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut cu 5,9%, iar volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a urcat cu 10,2%, scrie Mediafax.

Cresterile din comertul auto s-au datorat in principal vanzarilor de autovehicule (+9,3% ca serie bruta si +10,2% ca serie ajustata).

In martie, comparativ cu februarie, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor s-a majorat cu 21,1% ca serie bruta, ca urmare a cresterilor inregistrate de toate componentele, respectiv vanzarile de autovehicule (+22,1%), comertului cu piese si accesorii pentru autovehicule (+20,5%), activitatilor de intretinere si reparare a autovehiculelor (+17,5%) si comertului cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+15,3%).

Ca serie ajustata, volumul cifrei de afaceri din comertul auto a scazut cu 2,7%.

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, in martie fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri, serie bruta, a inregistrat o crestere cu 9,6%, provenita de la alte activitati (+18,3%), de la activitati ale hotelurilor si restaurantelor (+12,1%), de la activitati de spǎlare, curǎtare si vopsirea textilelor si blǎnurilor (+9,6%), jocurile de noroc (+7,9%) si de la activitǎti ale agentiilor turistice si tur-operatorilor (+5,1%). Serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare au scazut cu 13,7%.

Citeste si:

In functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, afacerile din servicii au urcat cu 4,2%.

Fata de aceeasi luna din 2010, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a inregistrat pe total o scadere cu 2,8%, datorata reducerilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-34,8%), la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (-7,4%), la comertul cu autovehicule (-2,7%) si comertului cu piese si accesorii pentru autovehicule (-1,5%).

Ca serie ajustata, volumul cifrei de afaceri pentru comertul auto s-a redus cu 1%, din cauza scaderilor inregistrate de comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-24%), de activitatea de intretinere si repararea autovehiculelor (-7,7%) si de vanzarile de autovehicule (-1,5%). Comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule a crescut cu 0,2%.

Afacerile din activitatea de servicii de piata prestate populatiei au urcat cu 7,2% ca serie bruta si cu 14,5% ca serie ajustata.