Jaguar lanseaza un model sport electric de 1,2 mil. dolari

Compania Jaguar Land Rover, controlata de grupul indian Tata Motors, va incepe productia unei masini sport electrice la un pret de 700.000 de lire sterline (1,2 milioane de dolari) si va investi cinci miliarde lire sterline (8,2 miliarde dolari) in dezvoltare pentru a concura marcile germane de lux, informeaza Mediafax.

C-X75 poate atinge o viteza de aproape 100 de kilometri in trei secunde, potrivit Bloomberg.

"Modelul C-X75 reprezinta varful tehnologiei. Mai bine de atat nu se poate acum", a declarat directorul general al Tata Motors, Carl-Peter Forster.

Masina hibrid dispune de doua motoare electrice si unul pe benzina, iar viteza maxima va depasi 320 de kilometri pe ora. Autovehiculul va putea parcurge o distanta maxima de peste 50 de kilometri folosind doar motoarele electrice, a anuntat Jaguar Land Rover.

C-X75, dezvoltata in cooperare cu echipa de Formula 1 Williams, a fost prezentat pentru prima data la Salonul Auto de la Paris anul trecut.

Jaguar urmeaza astfel companiilor germane BMW, Volkswagen si Porsche, care au anuntat planuri de a produce "supermasini" electrice.

Producatorii de masini sport folosesc forme alternative de energie pentru a dezvolta noi modele, in contextul presiunilor guvernelor pentru adoptarea de tehnologii cu impact mai redus asupra mediului.

Grupul indian Tata Motors va investi cinci miliarde de lire sterline (8,2 miliarde de dolari) pe parcursul a cinci in compania Jaguar Land Rover pentru a ajunge la acelasi nivel de calitate cu marcile germane BMW, Mercedes-Benz si Audi, care controleaza piata mondiala a masinilor de lux.

Fondurile vor fi cheltuite mai ales pentru dezvoltarea de noi produse si echipamente la cele trei fabrici ale Jaguar Land Rover din Marea Britanie, respectiv pentru investitii la o unitate de productie din China, potrivit potului american de televiziune CNBC.

Grupul Tata a cumparat compania britanica in urma cu trei ani de la Ford, pentru 2,3 miliarde de dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri