Fiat si-ar putea majora participatia la Chrysler

Grupul italian Fiat si-ar putea majora participatia la Chrysler de la 46% la peste 51%, inainte de o oferta publica initiala a producatorului auto american, pentru a cumpara actiuni la un pret convenabil, relateaza Bloomberg.

"Este posibil ca Fiat sa cumpere noi actiuni Chrysler. Cu cat asteptam mai mult, cu atat va costa mai mult sa cumparam actiuni de la Trezoreria SUA", a declarat Sergio Marchionne, directorul general al ambelor companii, potrivit Mediafax.

Fiat si-a majorat participatia la Chrysler de la 30% la 46%, dupa ce producatorul auto american a rambursat guvernelor din SUA si Canada imprumuturi de 7,6 miliarde de dolari.

Grupul italian se asteapta sa primeasca alte 5% din titlurile Chrysler in trimestrul al patrulea, in schimbul dezvoltarii unui automobil eficient din punctulde vedere al consumului de carburant.

Fiat va include rezultatele Chrysler in rapoartele sale financiare de la 1 iunie, a spus Marchionne.

El a precizat ca o fuziune intre Fiat si Chrysler va reduce costurile si va imbunatati integrarea operatiunilor, dar nu a fost stabilit un termen in acest sens, iar combinarea este improbabila in acest an.

Chrysler a anuntat in aceasta luna ca Fiat detine optiuni pentru majorarea participatiei la companie la peste 70%.

Optiunile includ dreptul de a cumpara restul participatiei detinute de Trezoreria SUA la Chrysler, in termen de 12 luni dupa ce Fiat ramburseaza datoriile guvernului american.

In prezent, guvernul SUA are in proprietate 6,6% din actiunile Chrysler, autoritatile canadiene 1,7%, iar un fond de sanatate administrat de sindicatul United Auto Workers (UAW) 45,7%.

Fiat detine si o optiune de preluare a unei participatii de 40% la Chrysler de la UAW, care poate fi exercitata din iulie 2012 pana in decembrie 2016, in rate de cate 8% la sase luni.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Elon Musk lovește din nou: Tesla a lansat pantalonii scurți ”S3XY”
Setari Cookie-uri