Inmatricularile de autoturisme noi Dacia in Franta au scazut de la inceputul anului cu 16,7%, la 40.980 de unitati, in timp ce piata a crescut cu 4,4%, potrivit datelor anuntate miercuri de asociatia constructorilor francezi de automobile, CCFA, preluate de Mediafax.
La nivelul lunii mai, numarul inmatricularilor de Dacii noi in Franta a scazut cu 37%, la 6.467 de masini.

Cota de piata a constructorului roman a coborat in primele cinci luni la 4,04%, fata de 5,06% in aceeasi perioada a anului trecut. In luna mai, cota Dacia pe piata franceza a fost de 3,27%, fata de 5,51% in aceeasi luna din 2010.

Grupul Renault a inregistrat in primele cinci luni o scadere de 8%, la 248.674 de inmatriculãri de autoturisme noi.

Dintre marcile cu o cota de piata mai mare de 0,5%, Dacia a avut cea mai puternica scadere procentuala in primele cinci luni, urmata de Fiat (-13,9%).

Numarul total de inmatriculari pe piata franceza a urcat in primele cinci luni cu 4,4%, la putin peste un milion de unitati, dintre care aproape 60% au reprezentat autoturisme produse de grupurile franceze PSA Peugeot Citroen si Renault.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri