Controale care vizeaza camioanele supraincarcate

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania va incepe o serie de controale in trafic vizand camioanele care transporta materiale pentru reabilitarea drumurilor si care in unele cazuri sunt incarcate peste limita prevazuta de lege, a anuntat ministrul Anca Boagiu, citat de Mediafax.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat, intr-o conferinta de presa la Barlad, ca va fi intarit controlul in trafic pe sectoarele de drumuri nationale si locale pe care se fac lucrari de reabilitare pentru a sanctiona firmele care nu respecta legislatia cu privire la incarcatura admisa pentru masinile de transport.

"Vom intari controlul in trafic astfel incat legislatia sa nu mai fie incalcata de firmele care realizeaza lucrari de reabilitare la infrastructura, dupa ce s-a constatat ca multe camioane au incarcatura mai mare decat cea admisa. Desigur, va fi verificata si starea drumurilor pentru a fi gasite solutii de reabilitare, iar lucrarile vor fi facute pe banii firmelor respective", a declarat Anca Boagiu.

Ministrul Transporturilor s-a aflat, sambata, in judetul Vaslui, pentru a verifica stadiul lucrarilor de reabilitare a 94 de kilometri din drumul european E 85, aflat pe coridorul 9 paneuropean.

Boagiu s-a declarat multumita de stadiul lucrarilor, care au inceput in 10 mai, spunand ca acestea ar putea fi realizate chiar inainte de termenul stabilit pentru jumatatea anului 2013.

"In acest moment nu pot sa-mi exprim dubii asupra termenului de finalizare ca nu va fi respectat, avand in vedere stadiul actual al lucrarilor. Am speranta ca va fi finalizat poate chiar si mai repede daca va fi mentinut acest ritm", a spus Boagiu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri