Scaderea afacerilor din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a fost cauzata de reducerea vanzarilor de piese si accesorii pentru autovehicule (-8,7%), a celor de motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor (-4,8%), a activitatilor de intretinere si reparare a autovehiculelor (-3,6%) si a comertului cu autovehicule (-2,5%).

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a crescut in aprilie, fata de martie, cu 1,4%.

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, volumul cifrei de afaceri s-a redus ca urmare a diminuarii activitǎtii agentiilor turistice si tur-operatorilor (-10,3%), a altor activitati (-3,8%) si activitatilor hotelurilor si restaurantelor (-2,1%). Cresteri s-au inregistrat la activitati de spǎlare, curǎtare si vopsirea textilelor si blǎnurilor (+11,5%), jocurile de noroc (+3,1%) si serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+2,6%).

Ca serie ajustata, serviciile de piata prestate populatiei, in aprilie fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri a scazut cu 4,1%.

Comparativ cu aceeasi luna din 2010, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a inregistrat pe total o scadere cu 0,3%, datorata reducerilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-57,2%), la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (-5,3%). Cresteri s-au inregistrat la comertul cu autovehicule (+0,6%) si comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+0,1%).

Citeste si:

In functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul afacerilor pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a crescut pe total cu 3,8%.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei a crescut in aprilie, fata de aceeasi luna a anului anterior, cu 8,5% ca serie bruta si cu 9,6% ca serie ajustata.

In primele patru luni ale anului, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a crescut cu 3,5% ca serie bruta si cu 5,3% ca serie ajustata.

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, volumul cifrei de afaceri a crescut atat ca serie bruta cu 7,5%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 9,9%.