1.000 LOCURI DE MUNCA: Delphi deschide o noua fabrica in Romania

Delphi Automotive deschide o noua unitate de productie in Romania, la Moldova Noua, pentru module de cablaje electrice necesare producatorilor de masini din Europa.

Numarul de angajati la noua fabrica ar putea ajunge la 1.000 de persoane pana la sfarsitul acestui an.

In Romania, Delphi detine trei fabrici, oferind in prezent locuri de munca la peste 10.000 de angajati in unitati care produc sisteme electrice de distributie si componente pentru motoare diesel.

Fabrica va produce module de cablaje electrice pentru producatori de masini din Europa si va lucra indeaproape cu celelalte fabrici Delphi din tara.

„Aceasta noua fabrica ne va permite sa valorificam expertiza si investitiile de capital pe care le-am facut deja la celelalte fabrici din Romania, pentru a sustine cresterile de volum ale clientilor nostri”, a declarat Gerhard Mertes, director general de vanzari al Diviziei de Arhitectura Electrica/Electronica Delphi.

Potrivit lui Cristian Gulicska, director regional Delphi Sisteme de Distributie Electrice/Electronice, Romania si Europa de Est, sistemele electronice de distributie sunt compuse dintr-un numar variat de module, a caror specificatie depinde de continutul unui cablaj si de optiunile alese de catre consumator.

„Aceste module sunt tot mai complexe, de cele mai multe ori cu elemente electronice de control incorporate. La Moldova Noua, ne vom axa mai mult pe fabricarea unei game de astfel de module personalizate, simplificand in acest fel unele operatiuni de fabricare in celelalte unitati de productie si imbunatatind eficienta generala", a precizat Gulicska.

In aprilie, s-au dat in folosinta 1.400 mp din fabrica de la Moldova Noua, ca parte a primei faze de dezvoltare. Alti 2.400 mp vor fi dati in folosinta incepand cu luna septembrie 2011.

Delphi este prezenta in Romania inca din 1997. Fabricile de la Sannicolau Mare, Moldova Noua si Ineu produc sisteme de distributie electrice/electronice, iar fabrica din Iasi produce sisteme pentru motoare Diesel.

Delphi este furnizor si lider global in electronica si tehnologii pentru automobile, vehicule comerciale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri