Škoda Auto prezinta prima fotografie a noului Škoda Roomster, care va deveni al patrulea model din gama autovehiculelor de familie a companiei. Škoda Roomster reprezinta nu numai pasul marcii spre un nou segment de piata, ci si un pas catre o noua etapa in dezvoltare.

Roomster a debutat ca studiu la Salonul International din Frankfurt (IAA) din 2003. Datorita raspunsurilor pozitive al presei de specialitate si la cererea multor clienti potentiali, s-a luat decizia de a dezvolta masina de serie. Dupa mai putin de doi ani si jumatate, Škoda introduce noul Roomster publicului in Geneva.

Conceptul Roomster este unic datorita interiorului variabil si designului tineresc si proaspat. Ca de obicei la modelele Škoda, Roomster impresioneaza prin excelentul raport calitate-pret, un portbagaj imens, foarte multe spatii de depozitare, precum si o bancheta spate flexibila Varioflex.

Liniile laterale reflecta dinamica masinii, in timp ce panourile mari din sticla subliniaza ideea de spatiu interior foarte mare. Clientii pot alege optiunea ideala dintre trei motoare pe benzina si alte trei diesel, care sunt combinate cu o cutie de viteze manuala sau cu una automata.

Škoda Roomster va fi produs in fabrica de la Kvasiny. Pentru inceput, masina va fi comercializata, incepand cu vara lui 2006, pe cele mai importante piete din Europa, inclusiv in Cehia.

Noul Škoda Roomster va aparea pentru prima data in public la Salonul International de la Geneva, pe 28 februarie 2006.

Informatii cu privire la lansarea Škoda Roomster urmeaza a fi comunicate in prima parte a anului.