Piata de camioane a inceput sa scada din primavara 2008 inainte de criza, insa anul acesta sunt semne de revenire, o crestere mai insemnata fiind inregistrata pe segmentul de camioane de transport de lunga distanta, sustinuta de importuri si exporturi.
“Cresterea importului, exportului si productiei industriale au ajutat transporturile internationale, marind cererea pentru camioane de transport de lunga distanta. Pe partea de constructii exista o cerere in crestere, insa nu asa de mare precum la transportul de lunga distanta”, a declarat pentru Wall-Sreet.ro Stelian Campean, reprezentant marketing communication Mercedes-Benz Trucks Romania, la evenimentul “esti Sofer Profesionist?” organizat de revista Transporter.

In Romania, cea mai mare crestere a pietei de camioane a fost inregistrata in 2007, cand piata a crescut cu 120%, pana la 12.200, de la 5.800 in 2006. Factorii care au dus la aceasta crestere au fost euforia aderarii la UE, investitiile straine in Romania, extinderea retelelor de retail, consumul, exportul de mobilier si aparitia furnizorilor de componente auto.

Potrivit managerului Mercedes, vanzarile marcii pentru camioanele Actros au crescut semnificativ anul acesta. “Ne-am revizuit cifrele in sus, asteptam rezultate mai bune decat in 2010. In zona de est a tarii vindem mai bine autovehicule pentru constructii, iar in cea de vest camioane de transport marfuri”, a mai spus Campean.

Anul trecut, Mercedes-Benz Trucks Romania a inregistrat o cota de piata de 14%, in crestere cu 1% fata de anul 2009.

Piata de camioane din Romania a depasit anul trecut 2.000 de unitati.

Mercedes-Benz va lansa in iunie primul camion Euro6 Actros, ce va fi disponibil din august. Anul acesta, compania a adus in Romania modelele cu facelift pentru Axor si Atego.

Cateva companii din Romania sunt in discutii pentru cumpararea modelului Atego BlueTec Hybrid, model foarte bine primit pe piata germana.

Mercedes a lansat Active Brake Assist 2, cea de-a doua generatie a sistemului de asistenta la franare pentru comioanele Actros de mare tonaj.

Sistemul detecteaza obstacolele chiar si in miscare, franeaza pana la 20%, dupa care franeaza brusc daca soferul nu intervine.

Mercedes-Benz Trucks este prezent in 19 orase din Romania: Timisoara, Arad, Cluj-Napoca, Bistrita, Baia Mare, Oradea, Brasov, Sebes, Targu Mures, Sibiu, Deva, Ploiesti, Valcea, Constanta, Bucuresti, Craiova, Bacau, Iasi, Suceava.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri