Kit-urile de asamblare a prototipului B-Max provin de la uzinele Ford din Germania, unde au fost produse modelele de prezentare a modelului la Salonul Auto de la Geneva, informeaza Mediafax.

Prototipurile la care lucreaza angajatii Ford Craiova vor fi testate in urmatoarele luni in Belgia, la centrul Ford de incercari din Lommel, precum si in tari cu forme de clima extrema. De asemenea, masinile de test vor putea fi vazute in acesta vara si pe soselele din Romania. Dupa finalizarea etapelor de incercari, masinile vor fi distruse in intregime.

Testele cu prototipurile noului model sunt premergatoare inceperii productiei de serie a automobilului, programata pentru prima parte a anului viitor.

B-Max este un monovolum de clasa mica, model al carui concept a fost prezentat pe 1 martie la Salonul Auto de la Geneva. B-Max va fi construit exclusiv in Romania.

Citeste si:

La sfarsitul lunii martie, la uzina de la Craiova a fost finalizata instalarea liniilor de productie, atat cea pentru modelul B-Max, cat si pentru noile motoare Eco Bust de un litru, cel mai mic si performant motor produs de constructorul american.

Ford a cerut Guvernului, in 2010, prelungirea cu un an a termenelor contractuale privind investitiile si parametrii de productie care trebuiau atinsi la Automobile Craiova pana in septembrie 2011, invocand criza financiara.

Potrivit contractului initial semnat cu Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, Ford Romania trebuia sa ajunga intr-un interval de patru ani, pana in septembrie 2011, la un volum de productie de peste 250.000 unitati, in caz contrar compania americana urmand sa plateasca statului daune de pana la 25% din valoarea achizitiei Automobile Craiova.

Vezi si VIDEO: Primele clipuri cu Ford B-Max, care va fi construit la Craiova