Grupul prezinta la salonul auto de la Buenos Aires (Argentina) un model de Duster sub marca proprie, modificat la Sao Paulo (Brazilia) si produs la Curitiba (Brazilia).

Unitatile destinate pietei columbiene vor fi fabricate la Medellin (Columbia).

Automobilul va fi comercializat in America Latina ca Renault Duster, dupa ce a fost modificat de echipe de ingineri brazilieni si argentinieni intr-un stil "mai emfatic decat in Europa", cu grile cromate in fata si in spate, roti vopsite gri inchis si echipat cu ultima generatie de transmisie 4x4, se arata intr-un comunicat transmis vineri de Renault.

Interiorul este mai de calitate si include un nou bord, se mai spune in comunicat.

Citeste si:

Pe langa Duster, Renault mai lanseaza in acest an trei autoturisme in Argentina si Brazilia, respectiv un nou Sandero, cel mai de succes model al grupului pe aceste piete, Sandero Stepway si Fluence.

Grupul vrea sa-si creasca vanzarile in regiunea Americilor la 400.000 de automobile pana in 2013, de la 225.000 in 2009, respectiv 310.000 anul trecut.

Brazilia, cu vanzari de 160.297 de autoturisme si autovehicule comerciale in 2010, este a doua mare piata a Renault la nivel mondial, dupa Franta.