Bosch a inaugurat in Vietnam o fabrica de curele de transmisie metalice pentru transmisii automate continuu variabile (CVT, Continuous Variable Transmission), in urma unei investitii de 30 de milioane de euro.

Noua fabrica Bosch, cu o suprafata de 160.000 metri patrati, a fost construita in Zona Industriala Thanh, din provincia Dong Nai si apartine diviziei Sisteme de Injectie Benzina a Grupului Bosch.

“Aici vor fi produse, in primul an, pana la 1,6 milioane de curele de transmisie metalice pentru toate clasele de autovehicule, de la cele compacte pana la SUV-uri cu motoare diesel, cu aprindere prin scanteie sau hibride. Pana in prezent, Bosch a investit circa 30 de milioane de euro in aceasta fabrica”, a declarat Rolf Bulander, presedintele consiliului de administratie al diviziei Sisteme de Injectie Benzina, din cadrul Robert Bosch GmbH.

Pana in 2015, volumul investitiei va creste la aproximativ 55 de milioane de euro, numarul de angajati va ajunge la 800, iar volumul de productie al noii fabrici va ajunge la 2,3 milioane de unitati.

Fabrica, cu circa 200 de angajati, este prima unitate de productie de inalta tehnologie de curele de transmisie metalice pentru CVT, pe care firma Bosch o are in Asia de Sud-Est, iar pe plan mondial, este a doua, dupa cea din Tilburg, in Olanda.

Transmisiile automate continuu variabile, fara trepte de viteze (CVT), ofera confortul maxim in utilizare si contribuie la reducerea consumului. Schimbarea continua (fara trepte) a raportului de transmisie, prin comanda electronica, face posibila exploatarea motorului intr-un regim foarte economic si poate asigura o economie de carburant de pana la 15% fata de transmisiile manuale.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri