Honda a lansat in februarie in Romania o editie speciala Civic GT cu elemente imprumutate de la versiunea Type R, precum grila frontala sport, proiectoarele ceata si evacuarile triunghiulare.
Printre noutatile ce caracterizeaza Civic GT la exterior sunt si jantele Dark Chrome de 17 inch sau elementele cromate ale caroseriei.

Civic, cel mai sportiv model al Honda, vine cu doua motorizari pe benzina, 1,4 litri 100 CP, 1,8 litri 140 CP si trei variante de echipare: GT, Sport si Comfort.

Modelul de test a fost Civic GT cu transmisie manuala in 6 trepte, care are un pret de 20.500 euro cu TVA.

Echiparea GT este disponibila doar cu motorizarea i-VTEC pe benzina de 1,8 litri 140 CP, cu transmisie manuala sau automata.

Motorul de 1,8 litri trage bine si la turatii joase, insa daca vrem sa simtim cu adevarat puterea lui trebuie sa schimbam treptele de viteza la peste 4.000 de ture. Pe langa zgomotul de evacuare, modelul Civic afiseaza in partea stanga scara REV (Revolution-modulated valve control) cu cinci beculete, care incep sa se aprinda pe rand, cand toate sunt aprinse inseamna ca am ajuns la 7.000 de rotatii pe minut.

Masina se comporta excelent pe asfalt bun, insa pe un drum denivelat nu te simti prea bine, suspensia sport te zdruncina.

Civic GT 1.8 a afisat un consum urban de 9 litri la 100 km si de sub 7 litri in afara orasului. Modelul atinge 100 km/h in 8,9 secunde si ajunge la o viteza maxima de 205 km/h. Masina cantareste 1.260 de kg.

Portbagajul are 415 litri cu bancheta nerabatata. Japonezii spun ca sistemul de pliere al scaunelor din spate, de tip “Magic Seats”, impreuna cu unghiul de deschidere al usilor de aproape 90 de grade, fac posibil transportul unei biciclete in Honda Civic.

Bordul modelului Civic este foarte interesant, de tip dual zone. Comenzile sunt bine amplasate, butonul de pornire este primul pe care il vedem cand ne urcam in masina, fiind rosu si pus in partea stanga a voalnului.

In echiparea GT, Civic are scaune cu tapiterie din piele Alcantara, pedalier sport, volan imbracat in piele si buton pentru pornirea motorului.

Modelul Civic GT este produs in uzina Honda din Swindon, Marea Britanie.

Mai multe informatii despre Honda Civic GT sunt disponibile aici.

Detalii tehnice Honda Civic GT

Motor: benzina, 1.799 cmc
Transmisie manuala cu 6 trepte
Putere maxima: 140 CP/6.300 rpm
Cuplu maxim: 174 Nm/4.300 rpm
Viteza maxima: 205 km/h
Acceleratie (0-100 km/h): 8,9 s
Consum urban/extraurban/mixt (l/100 km): 8,8/ 5,5/ 6,7
Capacitate rezervor: 50 litri
Lungime: 4,25 metri
Latime: 1,76 metri
Inaltime: 1,46 metri
Emisii CO2 g/km: 155 g/km
Masa proprie (kg) 1.265
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri