Moody's a redus ratingul de credit al Toyota Motor Corp cu o treapta, la "Aa3", de la "Aa2", cu perspectiva negativa, si continua sa evalueze compania, fiind posibila o noua retrogradare in contextul profitului slab si inconsitent, transmite agentia Reuters, preluata de Mediafax.

Moody's noteaza ca intensificarea competitiei din industria auto la nivel global, aprecierea puternica a yenului din ultimii ani si costurile tot mai ridicate cu materiile prime vor exercita presiuni dure asupra profitului Toyota in urmatorul an fiscal.

Agentia a plasat Toyota sub evaluare pentru reducerea ratingului in luna aprilie, acuzand probleme pe lanturile comerciale ale grupului in urma cutremului devastator si valului tsunami din 11 martie, care au fost urmate de taieri frecvente ale curentului electric.

"Revenirea profitului Toyota in perioada anului fiscal aprilie 2012 - martie 2013 nu va fi atat de puternica din cauza scaderii cotei de piata a companiei in diverse regiuni, yenului puternic si costurilor ridicate cu materiile prime", au precizat reprezentantii Toyota.

Toyota a estimat la inceputul acestei luni o scadere de 35% a profitului pentru actualul an fiscal, care se va incheia in martie 2012.

Reducerea ratingului va creste costurile de imprumut ale Toyota si ale subsidiarelor sale. Grupul are datorii totale de 6.000 miliarde yeni (74 miliarde de dolari), din care 1.000 miliarde yeni au scadenta in acest an si alte 1.500 miliarde yeni anul viitor.

Toyota dispune totodata de lichiditati de 3.500 miliarde yeni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri