Nissan a produs in Sunderland, Marea Britanie, modelul Qashqai cu numarul un milion, zilnic fiind produse 1.200 de unitati.
Exemplarul cu numarul un milion a iesit de pe linia de productie dupa patru ani, sase luni si 23 de zile de la data inceperii productiei, 5 decembrie 2006.

Niciun alt model construit in Marea Britanie nu a atins acest prag intr-un interval atat de scurt. Exemplarul, un Qashqai Tekna diesel 2.0 litri de culoare argintie, va fi expus la Arena O2 din Londra.

Potrivit lui Carlos Ghosn, presedintele si directorul executiv al Nissan Motor, urmatoarea versiune Qashqai va fi conceputa, proiectata si construita in Marea Britanie. Astfel, investitiile totale ale Nissan in Marea Britanie pentru modelul Qashqai vor depasi 422 milioane lire.

Prin productia urmatoarelor modele Qashqai in Marea Britanie, 6.000 de persoane isi vor pastra locul de munca la Nissan si in lantul de distributie din Marea Britanie.

In medie, in uzina este produs cate un Qashqai pe minut pe perioada in care linia de productie este in functiune.
Peste 80% din productia de modele Qashqai este exportata pe 97 piete de pe glob din portul Tyne.

Pietele cu numarul cel mai mare de vanzari au fost Marea Britanie, Italia, Germania, Spania si Franta.

Uzina Nissan din Sunderland produce, de asemenea, modelul mini-MPV Note si crossover-ul compact Juke pe linia a doua de productie. Uzina va produce incepand din anul 2013 modelul 100% electric Nissan LEAF.

Doua alte modele au depasit anterior pragul de un milion de unitati produse in uzina Nissan din Sunderland - Nissan Micra (2,3 milioane de unitati produse in perioada 1992-2010) si Nissan Primera (1,4 milioane unitati produse in perioada 1990-2007).

Uzina Nissan din Sunderland a fost infiintata in 1984, iar productia a inceput in 1986. Numarul total de unitati produse din 1986 este de peste sase milioane

In 2010, 81% din unitatile produse au fost exportate in 97 de piete la nivel international. Uzina din Sunderland are in prezent aproximativ 5.000 de angajati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri