Toyota va rechema 110.000 de vehicule la nivel mondial, majoritatea in Statele Unite, pentru inlocuirea unei componente a sistemului hibrid care poate duce la pierderea de putere a motorului, transmite AFP, citat de Mediafax.

In SUA, grupul japonez va chema in service 45.000 de vehicule hibrid Highlander si 36.700 de Lexus RX 400h.

Circa 11.000 de astfel de vehicule vor fi rechemate in Japonia si 15.000 in Europa, a precizat Toyota.

"La vehiculele rechemate, anumite componente ale inversorului sistemului hibrid ar putea sa fi fost sudate incorect. In aceste conditii, aceste componente se pot strica, iar vehiculul va intra intr-o faza de securitate, in care puterea disponibila este limitata", se arata intr-un comunicat al producatorului auto.

Toyota a precizat ca in majoritatea cazurilor este posibil ca vehiculul sa se opreasca in urma defectiunii.

In perioada septembrie 2009-februarie 2010, constructorul auto japonez a fost nevoit sa recheme pentru reparatii, din diverse motive, aproape noua milioane de vehicule, in special din cauza riscului blocarii pedalei de acceleratie si a unor problele la sistemul de franare.

Din cauza acestor probleme, care i-au afectat imaginea, si a consecintelor cutremurului din 11 martie produs in Japonia, Toyota a pierdut in primul trimestru pozitia de lider pe piata auto mondiala, fiind devansat de General Motors si Volkswagen.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Toyota recheama in service un milion de automobile hibride