Grupul german Rochling va investi peste 9 milioane de euro intr-o unitate de productie a componentelor auto din plastic la Pitesti, dupa ce initial planificase amplasarea fabricii la Craiova, a declarat directorul de comunicare al companiei, Ina Breitsprecher.
Rochling va produce la Pitesti structuri de antifonare a motorului, recipiente pentru fluide si admisii de aer pentru Ford Romania si grile din plastic pentru uzina Renault din Bursa, Turcia, potrivit Mediafax.

Initial, fabrica urma sa fie amplasata in apropierea uzinei Ford de la Craiova.

"Avand in vedere proiectele viitoare de dezvoltare a fabricii din Romania, am decis intr-un final relocarea proiectului de investitii din Craiova la Pitesti", a precizat Breitsprecher.

Lucrarile de constructie a fabricii sunt in desfasurare, iar inceperea productiei este planificata pentru trimestrul al doilea din 2012, cand se va incheia prima etapa de investitii, de 9 milioane euro.

Reprezentantii Rochling nu au oferit detalii referitoare la urmatoarea faza de dezvoltare a unitatii de productie.

La fabrica din Craiova, care se va desfasura pe o suprafata totala de 1.500 de metri patrati, vor lucra in prima faza 50-60 de angajati. Compania analizeaza o posibila extindere suprafetei la 2.000 de metri patrati.

Cele doua divizii ale grupului Rochling, High Performance Plastics si Automotive Plastics, opereaza afaceri anuale de peste un miliard de euro. Grupul are 6.000 angajati, care lucraza in 54 de locatii din 20 de tari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri