Ce potential urias au masinile electrice!

Vanzarile de masini electrice la nivel global se vor cifra anul acesta la 30,6 milioane de euro, iar in zece ani vor creste cu 40%, la 51,3 milioane euro, potrivit firmei de cercetare si studii de piata Companies & Markets.

Valoarea masinilor electrice va fi din ce in ce mai mare, pentru ca automobile din ce in ce mai spatioase si mai luxoase adopta noile tehnologii. Motocicletele, vehiculele militare si autobuzele vor deveni si ele electrice.

Piata de masini hibride va creste in valoare de la 50% la 60%, in urmatoarea decada.

In urmatorii 10 ani, un procent mai mare din productia de masini industriale usoare, vehicule comerciale si autoturisme vor fi electrice.

Aproape 66% din furnizorii de pe glob implicati in piata de vehicule electrice sunt in China.

Peste 90% din vehiculele electrice produse la nivel mondial sunt fabricate in China, piata cu cel mai mare potential pentru aceste masini.

China detine 95% din rezervele folosite pentru fabricarea bateriilor pentru masini hibride si alte componente cheie ale vehiculelor electrice de astazi.

Aproape un milion de masini electrice vor circula pe strazile din Romania in 10-15 ani, considera presedintele Schneider Electric Romania, Saulo Spaolanse.

Statul roman subventioneaza achizitia masinilor electrice cu pana la 3.700 euro si nu mai mult de 20% din pretul acesteia. Prin Rabla se ofera 4 tichete valorice pentru achizitionarea unui autovehicul electric.

Renault Romania a incheiat acorduri cu Electrica, Schneider Electric si Siemens in vederea dezvoltarii in parteneriat a infrastructurii necesare vehiculelor electrice in Romania.

Prima statie de incarcare a masinilor electrice din Romania a fost amplasata in spatele Pietei Unirii din Capitala, langa sediul Transelectrica, fiind construita de o asociatie profesionala de ingineri electro-energeticieni CIGRE.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri