Analistii anticipau venituri de 27,99 miliarde de euro.

Grupul a comercializat in trimestrul al doilea 527,600 de masini si vehicule comerciale, in crestere cu 6% fata de intervalul similar din 2010.

Producatorii de automobile de lux si de serie s-au concentrat pe pietele cu ritm de dezvoltare rapid precum China pentru a compensa avansul lent al vanzarilor de pe pietele mature, in special din Europa.

Dar cresterea pietei auto chineze, cea mai mare din lume, ar putea incetini in acest an, partial din cauza pretului mare al carburantilor dar si a reglementarilor mai stricte de inmatriculare, dupa ce in 2010 vanzarile au urcat cu o treime.

Cresterea vanzarilor Mercedes-Benz Cars in China a incetinit semnificativ in trimestrul al doilea, la 8%, de la 82% in primele trei luni.

Directorul general al Daimler, Dieter Zetsche, a avertizat luna trecuta in privinta riscurilor legate de cresterea economica din tarile emergente, precum China, care ar putea afecta industria auto.

Citeste si:

Profitul EBIT (inainte de deducerea dobanzilor si impozitelor) al grupului a urcat cu 23% in trimestrul al doilea, la 2,58 miliarde de euro, fiind peste estimarile analistilor, de 2,49%.

Ca urmare a rezultatelor bune din primul semestru, Daimler prognozeaza pentru acest an un profit EBIT semnificativ mai mare decat cel din 2010.

Analistii anticipeaza pentru Daimler un profit EBIT de 9,15 miliarde de euro, cu aproape 26% peste cel de anul trecut.

Divizia Mercedes-Benz Cars a avut in trimestrul al doilea venituri in crestere cu 4% la 14,6 miliarde de euro, si un profit EBIT de 1,56 miliarde de euro, in crestere de la 1,37 miliarde euro in urma cu un an. Numarul de vehicule vandute a atins un nou record, de 357.600 de unitati, comparativ cu 342.500 unitati anul trecut.

Daimler Trucks a obtinut un avans al veniturilor de 14%, la 6,6 miliarde de dolari, in timp ce profitul EBIT a urcat de la 300 milioane de euro la 474 milioane de euro. Numarul de vehicule comercializate s-a majorat cu 9%, la 91.500 unitati.

In primul semestru, veniturile Daimler Group au crescut cu 10%, de la 46,3 miliarde euro la 51 miliarde euro.