Previziunile privind cifra de afaceri se ridica anul acesta la peste 250 milioane euro, reprezentand o crestere de 25%.

In primele 6 luni, cca. 4.500 de autovehicule reprezentand 14% din inmatricularile de autovehicule si LCV au fost facute in leasing operational, in crestere cu peste 40% fata de anul trecut.

In structura serviciilor solicitate, in anul 2011 domina in continuare serviciile complete de leasing operational (finantare si management de flote) 67,9%, ponderea fiind in scadere cu doua procente fata de anul 2010, urmate de management de flote 22,8% si leasing operational (exclusiv finantare) 9,9%, pondere usor mai ridicata fata de 7,2% anul trecut.

La nivelul asociatiei, care reprezinta 87% din piata, in primele 6 luni ale anului contractele full service au reprezentat 55% din portofoliu, 40% au fost contracte de “fleet management only” iar restul net operating lease (fara servicii).

Citeste si:

De la lansarea sa, Asociatia Societatilor de Leasing Operational (ASLO) a crescut cu 50% si exista in continuare cereri de aderare, astfel ca acoperirea pietei de leasing operational a crescut la 87% iar numarul de membri la 11.

Cei mai noi membri sunt Hertz Lease, BT Finop si RCI Finantare Romania, si un membru asociat, Autonom Services.

ASLO are ca membri fondatori principalele companii de leasing operational: ALD Automotive, Arval Service Lease Romania, Dirent Group, Fleet Management Services, LeasePlan Romania, Porsche Mobility.

Asociatia Societatilor de Leasing Operational (ASLO) a fost infiintata in martie 2011 si este o asociatie profesionala, neguvernamentala, non-profit si apolitica.