Veniturile la sase luni au avansat cu 19%, la 5,22 miliarde de euro.

Sustinut de Volkswagen, grup cu care se afla in proces de fuziune, Porsche intentioneaza sa-si dubleze vanzarile la cel putin 200.000 de autovehicule pana in 2018, prin lansarea de noi modele si extinderea pe pietele emergente. Compania se asteapta sa creasca livrarile la peste 100.000 de unitati in acest an, de la 97.000 anul trecut. In primele sase luni, vanzarile Cayenne au urcat de peste doua ori, la 28.405 unitati.

"Sunt rezultate excelente. Profitul si marjele sunt peste asteptari. Porsche are produse excelente, precum Cayenne si Panamera, iar climatul pentru masini scumpe este foarte bun", a afirmat Juergen Pieper, analist la compania germana de cercetare Bankhaus Metzler.

Citeste si:

Pentru a sustine cresterea, Porsche vrea sa organizeze lansarile astfel incat sa aiba cate un model nou in fiecare an, a declarat, in iunie, directorul de vanzari, Bernhard Maier. Modelul cheie pentru acest an va fi a saptea generatie a 911, care va debuta in septembrie la salonul auto de la Frankfurt. Modelul va fi imbunatatit fata de versiunea anterioara.

Sursa imagine: Compania