Parlamentarul social-democrat a afirmat ca Guvernul Boc nu a prevazut constructia unei autostrazi sau a unui drum expres in zona Craiovei, iar din aceasta cauza fabrica Ford va avea probleme sa-si transporte masinile produse in uzina de la Craiova, informeaza Mediafax.

"Conform planului Guvernului Romaniei, pana in 2013 pentru executia de autostrazi niciuna nu trece prin Craiova. Ba mai mult, nu avem niciun drum expres planificat pentru aceasta zona. Macar de la Pitesti pana la Craiova sa se faca un drum expres. Din aceasta cauza vom fi ocoliti de acum inainte de investitorii care sunt foarte importanti. Nu mai vorbesc de faptul ca Ford va avea probleme in continuare cu strazile, ca sa isi poata transporta masinile pe care le produce la Craiova. Practic, pe o raza de 100 de kilometri nu exista nici un drum important care sa fie planificat in aceasta zona”, a declarat Lia Olguta Vasilescu.

Ea a sustinut ca, desi ultimii doi ministri ai Transporturilor, Radu Berceanu si Anca Boagiu, au legatura cu judetul Dolj, investitiile in infrastructura din Craiova lipsesc, iar actualii guvernanti au renuntat la proiectul "Autostrada Sudului”, dupa ce PSD a iesit de la guvernare, in 2009.

Citeste si:

Grupul american Ford a devenit actionar majoritar la Automobile Craiova in septembrie 2007, cand a achizitionat 72,4 la sutã din capitalul firmei de la statul roman, pentru 57 de milioane de euro. Potrivit contractului initial semnat cu Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, Ford Romania trebuia sa ajunga intr-un interval de patru ani, pana in septembrie 2011, la un volum de productie de peste 250.000 unitati, in caz contrar compania americana urmand sa plateasca statului daune de pana la 25% din valoarea achizitiei Automobile Craiova.

Uzina Ford de la Craiova a produs in primele patru luni ale acestui an aproape 3.000 de unitati din modelul de autoutilitara usoara Transit Connect.

Constructorul auto a investit pana in prezent 450 de milioane euro in operatiunile pe care le desfasoara la Craiova, proiect pentru care compania americana s-a angajat prin contractul de privatizare sa aloce 675 milioane euro.