Compania de automobile Ford va avea probleme sa-si transporte masinile produse la fabrica de la Craiova, intrucat in planul Guvernului nu este programata constructia nici unei autostrazi si a niciunui drum expres in perioada urmatoare, a declarat senatorul PSD Lia Olguta Vasilescu.
Parlamentarul social-democrat a afirmat ca Guvernul Boc nu a prevazut constructia unei autostrazi sau a unui drum expres in zona Craiovei, iar din aceasta cauza fabrica Ford va avea probleme sa-si transporte masinile produse in uzina de la Craiova, informeaza Mediafax.

"Conform planului Guvernului Romaniei, pana in 2013 pentru executia de autostrazi niciuna nu trece prin Craiova. Ba mai mult, nu avem niciun drum expres planificat pentru aceasta zona. Macar de la Pitesti pana la Craiova sa se faca un drum expres. Din aceasta cauza vom fi ocoliti de acum inainte de investitorii care sunt foarte importanti. Nu mai vorbesc de faptul ca Ford va avea probleme in continuare cu strazile, ca sa isi poata transporta masinile pe care le produce la Craiova. Practic, pe o raza de 100 de kilometri nu exista nici un drum important care sa fie planificat in aceasta zona”, a declarat Lia Olguta Vasilescu.

Ea a sustinut ca, desi ultimii doi ministri ai Transporturilor, Radu Berceanu si Anca Boagiu, au legatura cu judetul Dolj, investitiile in infrastructura din Craiova lipsesc, iar actualii guvernanti au renuntat la proiectul "Autostrada Sudului”, dupa ce PSD a iesit de la guvernare, in 2009.

Grupul american Ford a devenit actionar majoritar la Automobile Craiova in septembrie 2007, cand a achizitionat 72,4 la sutã din capitalul firmei de la statul roman, pentru 57 de milioane de euro. Potrivit contractului initial semnat cu Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, Ford Romania trebuia sa ajunga intr-un interval de patru ani, pana in septembrie 2011, la un volum de productie de peste 250.000 unitati, in caz contrar compania americana urmand sa plateasca statului daune de pana la 25% din valoarea achizitiei Automobile Craiova.

Uzina Ford de la Craiova a produs in primele patru luni ale acestui an aproape 3.000 de unitati din modelul de autoutilitara usoara Transit Connect.

Constructorul auto a investit pana in prezent 450 de milioane euro in operatiunile pe care le desfasoara la Craiova, proiect pentru care compania americana s-a angajat prin contractul de privatizare sa aloce 675 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri