SMB431 inregistreaza miscarile caroseriei pe directie verticala. SMB433 masoara cu o precizie de ±16 g accelerarea verticala a rotilor.

Senzorii reduc oscilatiile provocate de sarcinile aplicate pe roti si imbunatatesc astfel nivelul de aderenta a acestora. Cu ajutorul a trei (sau mai multi) senzori de tipul SMB431, accelerarea caroseriei pe directia z, dar si miscarile pe verticala si cele de rulare, pot fi foarte bine centralizate. In paralel, SMB433 inregistreaza accelerarea rotilor cu un nivel ridicat de precizie. Unitatea de comanda preia toate semnalele senzorilor si adapteaza continuu efectul amortizoarelor la starea curenta a carosabilului.

Unitatea de comanda regleaza amortizoarele suspensiei si, prin miscari reduse ale caroseriei, asigura un nivel sporit de siguranta si confort. Distanta de franare este micsorata, reducandu-se astfel pericolul unei rasturnari. Pasagerii vor beneficia de un confort sporit in timpul calatoriei si de miscari reduse ale sasiului.

Citeste si:

Pornind de la functia de control al sasiului, exista o multitudine de posibilitati de utilizare a celor doi senzori SMB431 si SMB433, de exemplu pentru masurarea inclinatiei in vederea reglarii hayonului. Ambii senzori permit o procesare complet digitala a semnalelor si utilizeaza o interfata digitala bifilara PSI5, folosita si in cazul sistemelor de airbaguri. In comparatie cu interfata de tip analog, interfata PSI5 asigura o transmisie sigura a semnalului, fiind utilizata si in procesul de programare si adaptare a senzorilor la sistemul de control. Interfata PSI5 reduce si costurile necesare unui montaj extern, dar si cele ce vizeaza cablarea senzorilor.

Cei doi senzori MEMS fac parte dintr-un portofoliu extins de produse, care include senzori de masurare a acceleratiei, turatiei, presiunii, cuplului motor si debitului de aer.

Bosch activeaza de peste 20 de ani pe segmentul de senzori MEMS. Cu peste 900 de patente in materie de senzori MEMS si peste 1,2 miliarde de senzori MEMS vanduti, Bosch ocupa pozitia de lider in acest sector.