Bosch, cel mai mare furnizor de piese auto reconditionate, se asteapta ca piata europeana de piese reconditionate sa creasca la 30 de milioane de produse pe an pana in 2015.

Gama de piese reconditionate Bosch include, in prezent, aproximativ 11.000 de piese din mai multe grupe de produse, precum electromotoare, alternatoare, etriere de frana, distribuitoare de aprindere si pompe de injectie diesel.

Pentru reconditionarea pieselor uzate este nevoie de o cantitate mai mica de energie decat in cazul fabricarii de piese noi.

In 2010, Bosch a reconditionat 3,3 milioane de piese si a redus astfel nivelul emisiilor de CO2 cu 23.000 de tone fata de valorile estimate pentru producerea de piese noi, echivalentul unei suprafete impadurite de 1923 de hectare.

In prezent, piata de piese reconditionate din SUA are o cota de aproximativ 90%, iar acest segment de piata continua sa se extinda si in Europa.

In timpul operatiunilor de reparare a autovehiculelor, service-ul auto poate alege daca doreste sa inlocuiasca piesa defecta cu o piesa noua sau cu o piesa reconditionata.

In special in cazul proprietarilor de autovehicule mai vechi, de cele mai multe ori achizitionarea unei componente noi nu este rentabila. O piesa reconditionata poate avea un pret cu 30-40% mai mic decat cel al unei piese noi, la aceeasi calitate si pastrand in acelasi timp garantia de doi ani.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Solutie germana pentru transportul urban: Bosch a dezvoltat conceptul