Considerat a fi cel mai sportiv model al constructorului spaniel, noul Leon poate trece foarte usor ca fiind un coupe cu cinci usi.

Proiectata de catre Walter de’Silva si echipa sa de la Centrul Tehnic din Martorell, caroseria noului Leon imbina un stil elegant cu imaginea sportiva a unui coupe cu cinci usi.

Imaginea dinamica a automobilului este accentuata prin repozitionarea oglinzilor retrovizoare laterale, atasate acum direct de panourile portierelor.

Liniile elegante, sportive ale noului Leon reunesc o serie de calitati dinamice, precum si o mecanica exceptionala.

In ciuda designului dinamic si a formei compacte, care caracterizeaza noul Leon, dimensiunile sale s-au marit in comparatie cu modelul precedent.

Acesta masoara acum in total 4.315 mm, reprezentand o crestere de 131 mm; latimea sa este de 1.768 mm, inaltimea a crescut cu 19 mm ajungand la 1.458 mm, iar ampatamentul a fost marit cu 67 mm ajungand la 2.578 mm.

Capacitatea portbagajului s-a marit usor cu un litru ajungand la 341 litri si cel mai important, designul sau permite o utilizare mai eficienta a spatiului disponibil.

Noul Leon ofera o paleta de cinci motorizari diferite, care includ trei motoare pe benzina si doua diesel, toate in conformitate cu standardele Euro IV referitoare la emisiile de noxe.

Din gama de motorizari se remarca noul motor de 2 litri TFSI cu injectie directa, supraalimentat de o turbina care formeaza o singura unitate impreuna cu colectorul de gaze de esapament.

Caracteristicile suplimentare includ un sistem de admisie cu o distributie variabila continua si recirculare interna a gazelor de esapament.

Aceasta unitate dispune de un cuplu maxim de 270 Nm, ceea ce reprezinta o crestere de la 1.800 pana la 5.000 rpm, conferind modelului Leon o viteza maxima de peste 220 km/h.

Celelalte doua optiuni pe benzina sunt motoarele 1.6 de 102 CP cu injectie indirecta si 2.0 FSI de 150 CP.

Intre timp, clientii motoarelor diesel vor putea alege intre motoarele 1.9 TDI de 105 CP si 2.0 TDI de 140 CP.

Sursa: http://www.baniinostri.ro/auto/auto_oferta.php?ContentID=42

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri