Constructorul auto italian Fiar ar putea opta ca sediul central al grupului rezultat din fuziunea cu compania americana Chrysler sa fie stabilit in Olanda, a relatat vineri publicatia Repubblica, citata de AFP.

"Birourile din Torino si Detroit au analizat deja o solutie pentru sediul central al grupului care va fi format prin fuziunea Fiat si Chrysler. Pentru a evita certurile si a face economii din impozite, noul sediu central ar putea fi stabilit in Olanda", a relatat publicatia, fara sa mentioneze sursa informatiilor.

Obiectivul ar fi nu doar obtinerea de avantaje fiscale, ci si dezamorsarea unui razboi simbolic intre cele doua companii, tranmsite Mediafax.

Fiat a preluat conducerea operationala a Chrysler la iesirea companiei americane din faliment, in 2009, si inainte de a-si adjudeca controlul asupra acesteia, in iunie, prin achizitia de participatii detinute de guvernul american.

Grupul italian si-a majorat treptat participatia la constructorul auto american, la care detine in prezent 53,5% din actiuni.

Fiat a anuntat in iulie ca vrea sa extinda echipa de conducere, in vederea accelerarii integrarii celor doua grupuri.

Alianta Fiat-Chrysler va reprezenta, in patru ani, unul dintre primii cinci-sase mari constructori de automobile la nivel mondial, a declarat directorul general al Fiat, Sergio Marchionne, la inceputul lunii august.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
ANOFM: 320 locuri de munca vacante in UE