Avocatul roman Andrei Moroianu si spaniolul Rafael de Mestre popularizeaza masinile sport 100% electrice produse de Tesla Motors, intentia fiind ca in viitor sa deschida un showroom in Bucuresti.
“Este clar ca masinile electrice sunt viitorul. Vrem sa facem cunoscut modelul sport 100% electric Tesla Roadster, iar in viitor, de ce nu, sa deschidem un showroom in Bucuresti”, a declarat avocatul Andrei Moroianu.

Turneul “Tesla Goes East” a debutat pe 15 august, turul avand ca scop popularizarea masinilor 100% electrice. Traseul turneului a cuprins sapte tari, ultima fiind Romania. Cele doua masini sport electrice Tesla Roadster au fost prezentate in orasele Arad, Sibiu, Brasov, Bucuresti si Constanta.

“Vreau sa arat prin calatoriile mele ca pot face mii de kilometri in Europa fara nicio problema, chiar si pe drumurile din Romania. Am masina de 5 luni si am parcurs deja 17.000 de km”, a precizat Rafael de Mestre, posesorul unui exemplar Tesla Roadster.

Rafael de Mestre are 48 de ani si lucreaza pentru compania Tron IT Consulting care are birou in Bucuresti pe Calea Victoriei.

Spaniolul a renuntat la vechea masina Porsche 911 Carrera S, intrucat isi dorea sa conduca zi de zi o masina electrica, bucuria acestuia fiind si mai mare cand a aflat ca Tesla Roadster (288 CP) accelereaza pana la 100 km/h in 3,9 secunde, mai rapid decat modelul german pe benzina.

Rafael de Mestre a mai spus ca in Romania si Ungaria este mai usor sa reincarci o masina electrica decat in Suedia sau Danemarca, unde prizele nu au impamantare iar masina nu accepta incarcarea. Spaniolul spune ca a reusit sa conduca 400 km cu un plin de baterie.

Masina limitata la 200 km/h costa in Europa 84.000 de euro fara TVA. O incarcare completa dureaza 3,5 ore.

Masina are 1.238 de kilograme, 3,946 metri lungime, 1,873 metri latime si 1,127 metri inaltime.

Tesla Roadster este un automobil electric care utilizeaza sasiul modelului sport Lotus Elise, avand caroserie din fibra de carbon. Modelul este fabricat in California si in Marea Britanie incepand din 2008. Pana in prezent exista pe glob sub 2.000 de exemplare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri