Producatorul german de masini premium BMW lucreaza la o noua generatie de faruri pentru automobile echipate cu lumini laser care vor putea facilita functii de iluminare complet noi.
Prezentarea, in premiera, a acestei noi tehnologii va avea loc pe un prototip din noul sub-brand BMW i, BMW i8 Concept.

Iluminarea cu laser poate produce un fascicul aproape paralel cu o intensitate de 1.000 de ori mai mare decat a LED-urilor conventionale. Aceasta tehnologie consuma mai putin de jumatate din energia farurilor cu LED, fiind astfel economisit combustibil.

Tehnologia de iluminare laser are o gama larga de aplicatii, in industria aeronautica, militara sau foto-video.

Acolo unde luminile LED genereaza numai 100 lumeni (unitatea de masura a fluxului luminos) per watt, iluminarea cu LASER genereaza aproximativ 170 lumeni.

Ultimele tehnologii in domeniu sunt farurile echipate integral cu LED care echipeaza noul BMW Seria 6 Coupe.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri