BMW Concept i3, cunoscut pana acum drept Megacity Vehicle, raspunde provocarilor viitoare ale mobilitatii in mediile urbane. BMW i8 Concept combina un motor cu ardere interna si o transmisie electrica.

Salonul Auto de la Frankfurt va fi si scena debutului a doua modele BMW EfficientDynamics Edition: BMW 520d si BMW X1 sDrive20d.

O alta noutate este cea de-a cincea generatiei a BMW M5. Noul model este propulsat de un motor V8 care dezvolta 560 CP, echipat cu tehnologie M TwinPower Turbo si furnizeaza o dezvoltare liniara a puterii pe o plaja mare de turatii, o caracteristica a modelelor M.

Comparativ cu precedentul model, puterea maxima este mai mare cu aproximativ 10 procente. Cuplul maxim a fost marit cu un nivel exceptional - 30% - la 680 Nm. Puterea motorului V8 este transferata, prin intermediul unei transmisii M Drivelogic cu sapte viteze si dublu ambreiaj.

Citeste si:

Pe langa caracteristicile motorului si controlul schimbarii vitezelor, parametrii directiei M Servotronic, ai gestiunii Dynamic Damper Control (controlul dinamic al amortizoarelor) si DSC Dynamic Stability Control (controlul dinamic al stabilitatii), care include modul M Dynamic, pot fi si ei ajustati. In premiera, doua butoane M Drive sunt dispuse pe volan, acestea ajutand la memorarea configuratiilor selectate anterior si la accesarea lor in functie de preferinte.

Punctele de atractie din gama BMW ConnectedDrive includ abilitatea de a opera deschiderea hayonului sau lunetei, o dotare suplimentara din optiunea Comfort Access, si noua generatie BMW Head-Up Display.

Ultimele noutati in gama de accesorii BMW Performance vor fi prezentate de asemenea la Frankfurt. Pentru prima data aceste echipamente vor fi disponibile pentru BMW Seria 1 M Coupe, BMW X5 M si X6 M, dar si pentru noul BMW Seria 1.

Un prototip BMW Performance prefigureaza posibilitatile extinse de personalizare ale noului BMW Seria 1. Acesta este echipat cu Pachetul aerodinamic BMW Performance, o suspensie BMW Performance, un sistem nou de franare de 18” cu masa redusa si rezistenta suplimentara la temperaturi inalte, jante de aliaj usor de 19” si un volan BMW Performance.