BMW va prezenta anul acesta in premiera sub-brand-ul BMW i la Frankfurt, primul exemplar BMW i3 va parasi linia de productie in 2013, la uzina BMW din Leipzig, in timp ce BMW i8 va ajunge pe sosele la putin timp dupa aceea.
BMW Concept i3, cunoscut pana acum drept Megacity Vehicle, raspunde provocarilor viitoare ale mobilitatii in mediile urbane. BMW i8 Concept combina un motor cu ardere interna si o transmisie electrica.

Salonul Auto de la Frankfurt va fi si scena debutului a doua modele BMW EfficientDynamics Edition: BMW 520d si BMW X1 sDrive20d.

O alta noutate este cea de-a cincea generatiei a BMW M5. Noul model este propulsat de un motor V8 care dezvolta 560 CP, echipat cu tehnologie M TwinPower Turbo si furnizeaza o dezvoltare liniara a puterii pe o plaja mare de turatii, o caracteristica a modelelor M.

Comparativ cu precedentul model, puterea maxima este mai mare cu aproximativ 10 procente. Cuplul maxim a fost marit cu un nivel exceptional - 30% - la 680 Nm. Puterea motorului V8 este transferata, prin intermediul unei transmisii M Drivelogic cu sapte viteze si dublu ambreiaj.

Pe langa caracteristicile motorului si controlul schimbarii vitezelor, parametrii directiei M Servotronic, ai gestiunii Dynamic Damper Control (controlul dinamic al amortizoarelor) si DSC Dynamic Stability Control (controlul dinamic al stabilitatii), care include modul M Dynamic, pot fi si ei ajustati. In premiera, doua butoane M Drive sunt dispuse pe volan, acestea ajutand la memorarea configuratiilor selectate anterior si la accesarea lor in functie de preferinte.

Punctele de atractie din gama BMW ConnectedDrive includ abilitatea de a opera deschiderea hayonului sau lunetei, o dotare suplimentara din optiunea Comfort Access, si noua generatie BMW Head-Up Display.

Ultimele noutati in gama de accesorii BMW Performance vor fi prezentate de asemenea la Frankfurt. Pentru prima data aceste echipamente vor fi disponibile pentru BMW Seria 1 M Coupe, BMW X5 M si X6 M, dar si pentru noul BMW Seria 1.

Un prototip BMW Performance prefigureaza posibilitatile extinse de personalizare ale noului BMW Seria 1. Acesta este echipat cu Pachetul aerodinamic BMW Performance, o suspensie BMW Performance, un sistem nou de franare de 18” cu masa redusa si rezistenta suplimentara la temperaturi inalte, jante de aliaj usor de 19” si un volan BMW Performance.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri