Grupul german Volkswagen a anuntat ca intarzie finalizarea fuziunii cu Porsche Automobil Holding "dincolo de anul 2011", din cauza litigiilor constructorului de masini sport cu investitorii din Germania si SUA, si ca va cauta noi modalitati de integrare a celor doua companii, transmite Mediafax.

Porsche si Volkswagen au convenit in 2009 sa fuzioneze, tranzactia urmand sa se incheie pana la sfarsitul acestui an. Companiile au anuntat insa in februarie 2011 ca fuziunea va fi intarziata de mai multe litigii cu investitorii si de anchetele penale impotriva a doi fosti directori executivi ai companiei.

Volkswagen a recunoscut joi seara ca fuziunea cu Porsche nu poate fi finalizata in acest an, scenariu anticipat de analisti.

"Dupa parerea nostra, nu s-au schimbat prea multe. Cel mai bun sfat pentru VW si Porsche ar fi sa extinda actualul acord de fuziune, pentru a adauga ca tranzactia se va incheia imediat ce riscurile juridice vor fi scazut", a aratat analistul Credit Suisse Arndt Ellinghorst.

Volkswagen va cauta acum noi modalitati de a crea "un grup auto integrat" cu Porsche, care urmeaza sa fie incluse intr-un raport catre Consiliul de Supraveghere pana la sfarsitul anului.

Principalele riscuri pentru fuziune sunt procesele din Germania si SUA impotriva Porsche, compania fiind acuzata de investitori ca a manipulat piata, a adaugat Volkswagen.

Din punctul de vedere al gigantului auto german, problemele de ordin juridic impiedica o cuantificare obiectiva a riscurilor economice care ameninta fuziunea si evaluarea corecta a valorii Porsche.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si