Consiliul Concurentei analizeaza operatiunea de concentrare economica ce urmeaza a fi realizata de catre Radacini prin preluarea controlului unic asupra activitatii de vanzare a pieselor de schimb pentru autovehiculele Daewoo de la Ford Romania.
Activitatea preluata consta in furnizarea de piese de schimb de origine pentru autovehiculele Daewoo in Romania. Aceasta activitate este prestata in prezent de Ford Romania ca urmare a preluarii Daewoo Autoturisme Romania.

Conform obligatiilor contractuale, Ford trebuie sa asigure piesele de schimb aferente si service-ul necesar si dupa scoaterea din programul de fabricatie a autovehiculelor Daewoo, direct sau prin terti abilitati, pentru o perioada de cel putin 8 ani calculata de la data vanzarii ultimelor autovehicule (septembrie 2008).

Grupul Radacini este activ, de asemenea, pe piata distributiei en-gros de piese de schimb pentru autovehiculele Daewoo.

Autoritatea de concurenta va evalua operatiunea de concentrare economica din punct de vedere al compatibilitatii acesteia cu un mediu concurential normal, in conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice.

Potrivit Legii concurentei (nr.21/1996), sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute in acest act normativ.

Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumultata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10.000.000 euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care realizeaza pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4.000.000 euro.

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri