Consiliul de administratie al Volkswagen a aprobat, vineri, cheltuielile care vizeaza fabrici, autovehicule, cercetare si dezvoltarea celor noua marci ale Volkswagen. Companiile mixte din China in care este implicat grupul vor investi 14 miliarde de euro pana in 2016, suplimentar fata de planul Volkswagen.

Directorul general al Volkswagen, Martin Winterkorn, a declarat ca grupul, care are 62 de fabrici la nivel global, analizeaza noi capacitati de productie in China. Volkswagen a anuntat planuri de a adauga doua noi facilitati de productie pe piata chineza, urmand sa ajunga la 11. Expansiunea din China face parte dintr-un plan de a depasi Toyota si General Motors pentru a deveni cel mai mare producator de autovehicule pana in 2018.

"Volkswagen investeste o suma record", a afirmat Winterkorn, intr-un comunicat.

Grupul, cel mai mare producator auto din Europa, a inregistrat doua esecuri majore saptamana trecuta, dupa ce fuziunea cu Porsche, programata pentru acest an, a fost amanata, iar compania nipona Suzuki a anuntat ca vrea sa renunte la parteneriatul incheiat in urma cu mai putin de doi ani.