Pe piata masinilor sport care ating pragul de 60.000 de lire sterline exista multe optiuni. Totalul masinilor vandute care intra in aceasta categorie atinge 100.000 de unitati la nivel mondial. Din acest motiv, impresionantul coupe decapotabil XK nu va fi vandut in mai mult de 10.000 de exemplare la nivel mondial. In lista rivalilor modelului XK doar unul poate fi numita masina sport. Marea majoritate a masinilor sport au fost sacrificate in favoarea confortului, a rafinamentului si a luxului.


BMW 650Ci

Stilul seriei 6 este cel mai inovator dintre toate masinile prezentate mai jos. Cu un motor V8 si 376 CP, BMW 650Ci este in mod clar mai rapid decat XK. Din punct de vedere comfortului, BMW si Jag sunt doua masini care devin un partener de incredere in calatoriile lungi. In ceea ce priveste condusul in oras acesta poate deveni o provocare. Spre deosebire de Jag, seria 6 are o cutie de viteze manuala.


Mercedes 350SL

Daca BMW are un aspect mai radical, SL arata incredibil datorita designul inspirat din F1. Acoperisul jos format din metal dur ajuta vehiculul sa arate bine din cap pana in picioare. Noua motorizare ofera Un V6 de 3.7 litri si o putere de 272 CP. Punctul slab este ca in acesti bani (60.000 lire) Mercedes este oferit fara prea multe optiuni tehnologice.


Lexus 350

Lexus are de asemenea un acoperis din metal foarte lasat insa poate sa inghesuie doua scaune in spatele soferului spre deosebire de Mercedes 350SL. In mod sigur SC 430 este silentios, rafinat si comfortabil iar motorul de 4.3 litri V8 aduce performante impresionante.


Maserati 4.2 GT

Cand auzim de Maserati ne emotionam mai usor decat la auzul altor competitori. Fara doar si poate vehiculul are stil atat in interior cat si pe exterior dar si performante excelente. Dintre toti rivalii, Maserati este cea mai curajoasa decizie de cumparare.


Porsche 911 Carrera 2

De departe cea mai bine vanduta masina, se pare ca Porsche si-a rezervat categoria cumparatorilor in target-ul de 60.000 de lire sterline. Porsche este o masina mult mai sportiva decat oricare din acesti rivali, mai sportiva decat Jaguar XK. Punctul slab pentru acest model este acela ca designul este foarte familiar si nimeni nu va lua acasta masina drept una de lux. Acesta este punctul unde exceleaza rivalii.


Verdict

Cat poate fi de convenabil sa poti alege dintre aceste sase masini: Jaguar XK, BMW 6 Series, Mercedes SL, Lexus SC430, Maserati and Porsche 911. Dintre rivalii Jag-ului putem elimina pe 911, Maserrati si Lexus. Porsche se axeaza in alta directie. Lexus este prea agitat. Lexus este depasit la prea multe categorii. Au mai ramas BMW, Mercedes si Jaguar. Adoram modul in care se conduce Jaguar-ul . Este alegerea noastra, insa muschiulosii germani nu sunt de neglijat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri