GE Capital si PSA Peugeot Citroen au incheiat un acord care ar putea deveni una dintre cele mai mari tranzactii cu vehicule electrice (VE) dintre o companie si un producator de echipamente originale (OEM) din Europa.
Acordul, care a fost semnat sub forma unui protocol de colaborare la Frankfurt, presupune eventuala achizitie de catre GE Capital a unui numar de pana la 1.000 de vehicule electrice de la PSA Peugeot Citroen, pe care compania le va oferi clientilor sai la nivel pan-european.

Conform acordului, GE Capital ar urma sa ofere vehicule electrice in leasing in Belgia, Franta, Germania, Italia, Olanda, Suedia, Portugalia, Spania, Elvetia si Marea Britanie.

GE Capital este un important locator de vehicule, avand un parc auto al clientilor de aproximativ 250.000 de vehicule in Europa si de 1,6 milioane la nivel global.

In luna iulie 2011, GE Capital a anuntat prima livrare europeana de vehicule electrice Citroen C-Zero catre gigantul tehnologic 3M.

PSA Peugeot Citroen contribuie astfel la respectarea angajamentului de a achizitiona 25.000 de vehicule electrice la nivel global pana in anul 2015 pe care GE Capital si l-a asumat in mod public in noiembrie 2010.


Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri