Opel a adus in Romania pentru prezentare si teste doua masini electrice Ampera, model ce va fi disponibil la vanzare la jumatatea anului viitor la un pret de 42.900 euro cu TVA.
Sistemul de propulsie electrica Voltec din dotarea modelului Ampera include o baterie litiu-ion de 16 kWh (capacitate totala), o unitate de tractiune electrica, motorul electric de tractiune de 150 CP (motorul principal), un motor electric de 72 CP, care este utilizat ca generator de energie in modul de autonomie extinsa si un motor pe benzina de 86 CP, cu o cilindree de 1,4 litri (motor secundar).

In timp ce motorul de tractiune genereaza un cuplu instant de 370 Nm, rolul principal al motorului/generator este de a furniza energie electrica atunci cand motorul pe benzina cu functie de autonomie extinsa este activat.

Rolul motorului de 1,4 litri este a furniza energie mecanica pentru a fi convertita in electricitate de catre generator atunci cand bateria modelului Ampera este la nivel minim. Sistemul de propulsie electrica transmite puterea catre rotile din fata printr-un diferential si o cutie de viteze planetara.

Ampera poate merge intre 40 si 80 km cu motorul electric si peste 500 km datorita unui motor pe benzina care extinde autonomia. Ampera beneficiaza de o garantie pentru intreg ciclul de viata al autovehiculului/160.000 km in Germania si Marea Britanie si are o garantie de 8 ani/160.000 km pentru baterie.

Masina se conduce foarte usor, nu se aude decat un sunet fin asemanator cu cel al troleibuzelor. Ampera este bine izolata fonic si nu simti cand ai depasit 90 km/h. Materialele sunt cele pe care le gasim si in modelele Opel Astra sau Insignia.

Configuratia cu 5 usi ofera suficient spatiu pentru patru adulti, scaune complet rabatabile si un portbagaj cu o capacitate de 310 litri.

Ampera are 4,49 metri lungime, 1.732 kg greutate, viteza maxima este de 161 km/h iar acceleratia de la 0 la 100 km/h se face in 9 secunde.

Modelul Ampera este echipat cu un cablu de incarcare cu o lungime de 6 metri, depozitat in portbagaj. Utilizand o priza standard de 230 V/16 A, posesorii unui astfel de autovehicul pot sa reincarce complet bateria in mai putin de 4 ore.

Opel estimeaza ca in anul 2012 vor fi vandute in jur de 10.000 de unitati Ampera.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri