Decizia a fost luata printr-o Hotarare de Guvern, din cauza intarzierii proiectului, potrivit Mediafax.

"Amendamentul la contractul de finantare aprobat de Guvern vizeaza extinderea datei limita de tragere a banilor de la BEI de la 24 aprilie 2011 la 30 noiembrie 2013 si modificarea datei de finalizare a proiectului de la 31 decembrie 2011 la 31 decembrie 2012 pentru sectiunea Medgidia-Constanta, iar pentru intregul proiect pana la 31 decembrie 2013", se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale a semnat, tot miercuri, cu consortiul italiano-german Astaldi - Max Boegl contractul de 498,8 milioane lei fara TVA (116,4 milioane euro) pentru proiectarea si constructia tronsonului de autostrada Cernavoda-Medgidia, deschiderea traficului fiind programata pentru 2012. Proiectarea va dura trei luni, iar constructia 12 luni.

Citeste si:

Si tronsonul Medgidia-Constanta va fi finalizat anul viitor, dupa ce la sfarsitul lunii iulie a fost deschisa circulatia pe o cale pe sectorul Murfatlar-Constanta, iar la finele lunii septembrie va fi lansata si a doua cale.

Amendamentul la contractul de finantare a fost convenit de Ministerul de Finante si BEI, la solicitarea Ministerului Transporturilor si Companiei de Autostrazi si Drumuri Nationale. Decizia nu va modifica obligatiile financiare ale Romaniei fata de BEI.