Guvernul a aprobat modificarea contractului prin care Banca Europeana pentru Investitii (BEI) finanteaza constructia tronsonului de autostrada Cernavoda-Constanta, de 52,1 kilometri, astfel ca banii vor putea fi atrasi pana la 30 noiembrie 2013, data prevazuta anterior fiind aprilie 2011.
Decizia a fost luata printr-o Hotarare de Guvern, din cauza intarzierii proiectului, potrivit Mediafax.

"Amendamentul la contractul de finantare aprobat de Guvern vizeaza extinderea datei limita de tragere a banilor de la BEI de la 24 aprilie 2011 la 30 noiembrie 2013 si modificarea datei de finalizare a proiectului de la 31 decembrie 2011 la 31 decembrie 2012 pentru sectiunea Medgidia-Constanta, iar pentru intregul proiect pana la 31 decembrie 2013", se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale a semnat, tot miercuri, cu consortiul italiano-german Astaldi - Max Boegl contractul de 498,8 milioane lei fara TVA (116,4 milioane euro) pentru proiectarea si constructia tronsonului de autostrada Cernavoda-Medgidia, deschiderea traficului fiind programata pentru 2012. Proiectarea va dura trei luni, iar constructia 12 luni.

Si tronsonul Medgidia-Constanta va fi finalizat anul viitor, dupa ce la sfarsitul lunii iulie a fost deschisa circulatia pe o cale pe sectorul Murfatlar-Constanta, iar la finele lunii septembrie va fi lansata si a doua cale.

Amendamentul la contractul de finantare a fost convenit de Ministerul de Finante si BEI, la solicitarea Ministerului Transporturilor si Companiei de Autostrazi si Drumuri Nationale. Decizia nu va modifica obligatiile financiare ale Romaniei fata de BEI.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri