"In urmatoarele saptamani vom semna alte opt contracte in valoare de aproape 350 milioane de euro, ceea ce inseamna ca pana la sfarsitul acestui an vom avea contractata intreaga alocare de doua miliarde de euro pentru proiecte de infrastructura rutiera", a declarat ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu.

Declaratia a fost facuta in cadrul unei intalniri pe care ministrul a avut-o cu comisarul european pentru dezvoltare regionala, Johannes Hahn.

Boagiu a spus ca pana la sfarsitul anului CFR SA va semna contractele pentru reabilitarea tronsoanelor de cale ferata de pe Coridorul 4 Pan-european, ceea ce va genera plati de aproape 80 milioane de euro reprezentand avansuri.

Citeste si:

In ceea ce priveste platile pentru proiectele co-finantate din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala (FEDR), Boagiu estimeaza ca pentru acest an, vor fi de 135 milioane de euro, din care 75 milioane euro au fost deja platiti.

Totodata, ministrul a preconizat ca pana la sfarsitul anului, MTI va inregistra plati de 830 milioane euro pentru proiectele de autostrazi aflate in implementare si co-finantate din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene.

Comisarul Hahn a spus ca joi a semnat aprobarea finantarii pentru proiectele de autostrada Nadlac-Arad (38,9 km) si Orastie-Sibiu (82 km), lucrari cu o valoare cumulata de 240,25 milioane euro.