Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a semnat din septembrie anul trecut si pana in prezent 89 de contracte cu finantare europeana, de 1,6 miliarde euro, si estimeaza ca in urmatoarele saptamani va mai semna alte opt contracte de 350 milioane euro, potrivit Mediafax.
"In urmatoarele saptamani vom semna alte opt contracte in valoare de aproape 350 milioane de euro, ceea ce inseamna ca pana la sfarsitul acestui an vom avea contractata intreaga alocare de doua miliarde de euro pentru proiecte de infrastructura rutiera", a declarat ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu.

Declaratia a fost facuta in cadrul unei intalniri pe care ministrul a avut-o cu comisarul european pentru dezvoltare regionala, Johannes Hahn.

Boagiu a spus ca pana la sfarsitul anului CFR SA va semna contractele pentru reabilitarea tronsoanelor de cale ferata de pe Coridorul 4 Pan-european, ceea ce va genera plati de aproape 80 milioane de euro reprezentand avansuri.

In ceea ce priveste platile pentru proiectele co-finantate din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala (FEDR), Boagiu estimeaza ca pentru acest an, vor fi de 135 milioane de euro, din care 75 milioane euro au fost deja platiti.

Totodata, ministrul a preconizat ca pana la sfarsitul anului, MTI va inregistra plati de 830 milioane euro pentru proiectele de autostrazi aflate in implementare si co-finantate din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene.

Comisarul Hahn a spus ca joi a semnat aprobarea finantarii pentru proiectele de autostrada Nadlac-Arad (38,9 km) si Orastie-Sibiu (82 km), lucrari cu o valoare cumulata de 240,25 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri