Kirchhoff Automotive intra pe piata producatorilor de componente auto din Romania prin realizarea unei investii de 15 milioane de euro intr-o noua fabrica, situata pe platforma industriala de la Craiova.

Kirchhoff Automotive Romania va realiza peste 30 de mari componente pentru caroseriile si sistemele auto incepand din 2012.

“Industria auto din Romania, bazata pe doi fabricanti de masini, Ford si Dacia-Renault, are un viitor promitator. Rapoartele analistilor de piata preconizeaza o productie anuala de peste 800.000 de masini dupa anul 2015. Asadar trebuie sa fim aici” a declarat Arndt G. Kirchhoff, actionar si director general al Kirchhoff Automotive GmbH.

Producatorul Kirchhoff Automotive doreste ca o parte din productia fabricii din Craiova sa fie realizata si destinata clientilor din afara granitelor Romaniei - Fiat (Serbia si Turcia) si Renault (Turcia).

Fabrica va incepe productia de serie in luna mai a anului viitor, insa testarea masinilor si utilajelor vor incepe la jumatatea lunii noiembrie 2011.

Invesitia Kirchhoff Automotive la Craiova va realiza si 200 de noi locuri de munca in prima etapa. Oficialii companiei estimeaza insa ca numarul acestora se poate dubla in scurt timp.

“Suntem foarte multumiti de abilitatile angajatilor romani pe care i-am recrutat pana acum. Dupa cateva discutii pe care le-am avut cu primii manageri angajati, sunt sigur ca au atins repede standarde ale furnizorilor de piese auto de prima clasa”, a adaugat Arndt Guenter Kirchhoff.

Kirchhoff Automotive constituie cea mai mare divizie a Kirchhoff – Gruppe, grup cu o vechime de peste 225 de ani, 42 de fabrici in 16 tari si cu peste 10.000 de angajati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »



Citeste si
Peste 30.000 de joburi pentru toate categoriile de studii