AutoItalia Group, preluata anul acesta de compania Levi Group din Israel, incepe importul marcii Jeep in Romania, avand la vanzare 3 modele.
Reteaua de concesionari a marcii Jeep, aflata in continua dezvoltare, cuprinde in prezent 7 showroom-uri, trei in Bucuresti (Jeep AutoItalia City Gates, AutoItalia Colentina si AutoPerugia 1 Decembrie), Constanta, Iasi, Cluj si Pitesti.

Sunt disponibile trei modele Jeep, Compass, Grand Cherokee si Wrangler.

Jeep Compass este un SUV compact echipat cu noul motor de 2.2 litri turbo diesel de 163 CP si respectiv 136 CP. Modelul dispune de sistemul de tractiune integrala Freedom Drive I dar si de noi mecanisme de directie si suspensie. Pentru prima oara in Europa modelul dispune acum si de transmisia 4x2. Versiunile de echipare sunt Sport si Limited iar pretul special de lansare porneste de la 25.950 euro, TVA inclus.

Jeep Grand Cherokee, a patra generatie a modelului, este echipata cu sistemul de suspensie pneumatic Quadra Lift si controlul tractiunii Select Terrain, cu cinci setari, pentru a garanta performanta on si off road: Auto, Sand/Mud, Sport, Snow si Rock. Noul model este echipat printre altele cu un motor dezvoltat recent de Fiat Powertrain, un turbo diesel V6 3.0 litri cu injectoare de 1.800 de bari si tehnologie Multijet II. Motorul dezvolta o putere de 241 de CP si respectiv de 190 CP. Nivelurile de echipare sunt Laredo, Limited si Overland iar pretul porneste de la 43.000 euro cu TVA.

Jeep Wrangler si Jeep Wrangler Unlimited - modelul icon al marcii americane este pus in miscare de noul motor turbo diesel 2.8 litri de 200 CP si dispune de sistemul Start&Stop pentru o mai eficienta economisire a combustibilului. Capacitatile off road sunt intarite de sistemele 4x4 Command Trac si Rock Trac, garantate de existenta diferentialelor blocante fata/spate. Cele trei configuratii disponibile sunt Sport, Sahara si Rubicon iar pretul porneste de la 31.500 euro cu TVA.

Fiat Group a preluat in iunie 2009 grupul american Chrysler.

Ca marca, Jeep a luat nastere in urma cu 70 de ani cand armata S.U.A a solicitat crearea unui automobil modern, cu totul special, care sa serveasca celor mai diverse scopuri in cele mai neprietenoase conditii. Pe 15 iulie 1941 a fost produs astfel primul Jeep 4x4, un vehicul militar numit Willys Overland, devenit in scurt timp un adevart erou al celui de-al doilea Razboi Mondial atat datorita robustetii si versatilitatii uimitoare dar si datorita legaturilor emotionale care s-au creat atunci intre soldati si jeep’urile pe care le conduceau.

Ca efect, in 1945 a inceput productia de serie a primului autovehicul Jeep pentru uz civil, considerat de altfel si primul off roader modern din industria auto.

Jeep a vandut pana in prezent peste 15 milioane de unitati, 6 milioane fiind inca active pe cele mai diverse drumuri, din intreaga lume.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri