"In viitoprul apropiat vom investi 40 de milioane de euro sau mai mult in fabrica de la Timisoara, dar trebuie sa tinem cont si de banii alocati pana in prezent. Estimam ca suma totala investita in fabrica noatra se va ridica, din 2000 pana la sfarsitul acestui an, la 280 milioane euro euro", a precizat seful Continental Anvelope Timisoara, citat de Mediafax.

El a spus ca producatorul de anvelope se afla in discutii avansate cu Uzina Mecanica Timisoara, in vederea achizitionarii unui teren de aproape sapte hectare aflat in vecinatatea fabricii de anvelope Continental.

"Am anuntat intentia de a cumpara terenul, insa deocamdata nu s-a perfectat contractul. Terenul se afla langa fabrica noastra, iar dupa cumparare vom incepe lucrarile de extindere a unitatii de productie. In curand vom avea cu adevarat o fabrica completa", a spus Carreira.

Grupul german a decis sa extinda fabrica de la Timisoara in urma cresterii gamei de anvelope si a portofoliului de clienti ai unitatii de productie.

"Cand am inceput productia in Romania, fabricam anvelope de 14-16 inch, iar acum doi ani am inceput productia de anvelope pentru masini utilitare si UHP (Ultra High Performance). Odata cu extinderea portofoliului de clienti cu producatori precum Toyota si Mercedes am introdus in fabricatie si anvelope de 17-18 inch. Chiar saptamana trecuta am primit aprobarea pentru o anvelopa de 17 inch de la un client OEM (Original Equipment Manufacturer)", a adaugat reprezentantul Continental Anvelope.

In urma extinderii, la fabrica de anvelope se vor opera angajari, ajungandu-se astfel de la peste 1.900 de salariati, de la 1.600 in prezent. [Cititi si Desant in auto: Au fost anuntate investitii de peste 300 mil. euro si 5.000 de joburi]

Citeste si:

Grupul Continental este prezent de 11 ani pe piata romaneasca, cu opt unitati de productie si trei centre de cercetare-dezvoltare, majoritatea in Timisoara, dar si Sibiu, Carei, Arad si Iasi. De asemenea, grupul are un centru de distributie a anvelopelor pentru Europa de Est la Sacalaz (judetul Timis), detine impreuna cu Pirelli o unitate care produce cord metalic la Slatina si va deschide o fabrica de.pompe de combustibil la Brasov.

Ministerului Economiei a anuntat saptamana trecuta, intr-un comunicat, ca grupul german intentioneaza sa investeasca in urmatorii ani peste 140 milioane euro in companiile pe care le detine in Romania.

"Continental intentioneaza sa continue investitiile in 2012 si 2013 la Timisoara, unde vor fi cheltuiti 71 milioane euro si vor fi create 400 de noi locuri de munca, la Sibiu, unde compania va investi circa 35 milioane euro si va crea 300 de locuri de munca, dar si la Brasov, unde va fi deschisa o fabrica de pompe de combustibil. Investitia se cifreaza la 20 milioane euro, iar numarul locurilor de munca nou create va fi de 500. De asemenea, Continental va investiti 15,7 milioane euro in extinderea capacitatii de productie a Contitech Fluid Automotive de la Carei", se arata in comunicatul institutiei.

Cele sase companii ale grupului german in Romania au avut anul trecut o cifra de afaceri cumulata de aproape 1,1 miliarde de euro, cu 45% mai mare fata de 2009, potrivit datelor de la Ministerul Finantelor.Continental are in Romania aproximativ 10.000 de angajati.

Anul trecut, grupul Continental a realizat o cifra de afaceri de 26 miliarde de euro, cu 30% mai mare fata de rezultatul obtinut in 2009. La sfarsitul anului trecut, pentru cele sase divizii ale companiei germane lucrau aproape 150.000 de angajati in 46 de tari.