Premium Auto, importatorul marcilor Land Rover si Jaguar pe plan local, se asteapta la vanzari in crestere cu 45% anul viitor, mizand pe noul crossover Evoque care va deveni cel mai comandat model din gama.
“Vanzarile totale Land Rover si Range Rover ar putea ajunge anul viitor la 750 de unitati, iar anul acesta la 410 unitati. Evoque va fi cel mai vandut model al nostru. Vrem sa vindem 100 de unitati Range Rover Evoque anul acesta si intre 300-350 de unitati anul viitor”, a declarat pentru wall-street.ro Mihai Ivanescu director - presedinte al consiliului de administratie al Premium Auto.

Pentru o comanda Range Rover Evoque se asteapta de la o luna pana la trei luni, depinde de configuratie. Pentru fiecare tara, producatorul are o cota alocata.

“Clientii de Range Rover prefera modele configurate de ei si sunt si cazuri in care pana soseste masina acestia mai fac modificari, ceea ce creste timpul de livrare cu cel putin o luna. Fata de ceea ce estimam noi ca fiind necesar de piata in Romania am capatat alocatiile de care aveam nevoie. Lucram dupa un anumit sistem de cotare a viitoarelor productii, totul tine de disponibilitatile si strategiile pe care le are producatorul la un anumit moment intr-o piata anume”, a mai spus Ivanescu.

Premium Auto are in prezent 12 showroom-uri, reteau fiind in curs de reinnoire.

“Anul acesta urmeaza sa modernizam showroom-ul din Timisoara, undeva in decembrie-ianuarie. In Brasov, Bacau, Bucuresti urmeaza sa facem upgradare pana la final de an”, a adaugat managerul companiei.

Range Rover Evoque, cel mai mic si mai accesibil model al marcii, are in Romania un pret de pornire de 35.800 euro cu TVA, in echiparea Pure cu motorul de 150 CP.

Evoque este disponibil in Romania cu trei versiuni de motorizare, doua diesel (2,2 litri 150 CP, 190 CP) si una pe benzina (2 litri 240 CP).

Modelul vine cu transmisie manuala si automata in 6 trepte, tractiune 4x2 sau integrala. Evoque poate fi comandat cu trei sau cinci usi. Sunt disponibile trei variante de echipare, Pure, Dynamic si Prestige.

Cel mai scump model este 53.800 euro cu TVA, Coupe Prestige 240 CP. Mai multe informatii sunt disponibile aici.

Foto: Cristi Stefan
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri