Concurenta a amendat 14 furnizori de piese auto cu 600.000 lei

Consiliul Concurentei a sanctionat 14 comercianti de piese auto cu o amenda in valoare totala de 601.210 lei (142.809 euro), pentru nefurnizarea de informatii in cadrul unei investigatii de cunoastere a pietei pieselor de schimb pentru automobile.

In cadrul anchetei, au fost transmise chestionare intreprinderilor implicate in sectorul auto (producatori de automobile, producatori de piese, comercianti de piese, dealeri auto, reparatori) referitoare la activitatea societatilor (vanzari, achizitii, furnizori, clienti), probleme existente pe piata.

"Companiilor le-a fost acordata de doua ori posibilitatea de a raspunde solicitarii si cu toate acestea au refuzat sa ne puna la dispozitie informatiile solicitate. Nefurnizarea de informatii ne impiedica sa finalizam investigatiile sau analizele pe care le avem in derulare.

Trebuie sa fie foarte clar ca vom recurge la toate mijloacele legale pe care le avem la dispozitie pentru a ne putea desfasura activitatea si asigura un comportament concurential corect", a declarat intr-un comunicat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Cele 14 firme sanctionate sunt Omnium Distribution, Comautoglob, Kampur Com, Maluco Com, Autocomplet, Autowell, Altes Doi, Marctec Autoglass, Euro Star Group, Pneumaster, Depozitul de Anvelope, Rinos Sinaia, Ecomax General Investments si Auto Napoli.

Analiza pietei pieselor de schimb pentru automobile are ca principal obiectiv identificarea mecanismelor de functionare a pietei, cu scopul de a descoperi si corecta eventualele disfunctionalitati de natura anticoncurentiala, precizeaza institutia.

Investigatia sectoriala a pietei efectuata de Consiliul Concurentei este un instrument prin care este evaluata situatia concurentei pe o piata nationala sau intr-un domeniu de activitate. Conform Legii Concurentei, nefurnizarea de informatii se sanctioneaza cu amenda de la 0,1% la 1% din cifra de afaceri totala a companiei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri