PPG Industries, unul dintre cei mai mari producatori de vopsele auto la nivel global, a realizat un studiu pentru a afla ce culoare au majoritatea masinilor de pe glob fabricate anul acesta, potrivit ppg.com
Aproximativ 21% din autoturismele fabricate in 2011 pe glob sunt albe. Argintiul si negrul sunt pe locurile urmatoare, cu 20 de procente.

Anul acesta, europenii prefera masinile negre (26%), albe (19%) si argintii (16%). Pe locul 4 sunt autoturismele gri cu 15%, urmate de cele albastre cu 9%. Locul 5 il ocupa masinile rosii cu 7%. Culorile maro, auriu, portocaliu si galben detin 5%. Masinile verzi au doar 2%.

In America de Nord 20% din masini au fost albe, 19% argintii, 18% negre si 15% gri. Pe locul 5 au fost autoturismele rosii si albastre cu 9%. Pozitia a 6-a este ocupata de masini maro, aurii, portocalii si galbene cu 7%. Pe locul 7 sunt autoturismele verzi cu 2%.

Regiunea Asia-Pacific are intr-un procent de 25% masini argintii, 23% albe, 17% negre si 8% gri. Pe locul 5 sunt autoturismele rosii cu 10%, albastre, maro, aurii, portocalii si galbene cu 7%, verzi cu 2%.

PPG a prezentat designerilor din industria auto 70 de nuante noi pentru exteriorul autoturismelor care ar putea ajunge pe piata in 2014-2015.

Printre viitoarele nuante pentru autoturisme sunt Goldeluxe (argintiu cu influente de auriu), White Nougat (alb crema sclipitor), Muddy Waters (maro perlat), Grape Spritz (albastru - violet), Pot O’Gold (verde auriu).

Potrivit PPG, proprietarii de masini de lux mari, masini sport si SUV-uri mari premium sunt dispusi sa plateasca suplimentar pentru a-si alege culoarea.

Fondata in 1883, PPG are sediul central la nivel mondial in Pittsburgh si opereaza in mai mult de 60 de tari din intreaga lume. Vanzarile in 2010 au fost 13,4 miliarde dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri