Bordeanu, Dacia: Noile reguli BNR de creditare vor pune frana piatei auto

Proiectul de regulament al BNR care are in vedere limitarea creditarii pentru masini la 5 ani nu va aduce lucruri bune legat de piata auto, va pune o frana, pentru ca intre 15-40% din clienti fac achizitii prin finantare, a declarat Mihai Bordeanu directorul de marketing Dacia-Renault.

“Automobilele ar trebui sa intre la exceptii ca si imobiliarele, sunt doua achizitii importante. Vom propune finantare prin partenerii nostri. Clientii de Dacia sunt bugetari sau oameni afectati de conditiile economice din Romania”, a spus Bordeanu.

Proiectul BNR prevede ca, pentru finantarile in euro, solicitantii vor avea nevoie de un avans de cel putin 30% si garantii de cel putin 133% din valoarea imprumutului.

Dacia si-a propus anul acesta sa obtina o cota de piata de 30%.

“Vanzarile Dacia in Romania au scazut din cauza conditiilor economice si accesului dificil la finantare, singurul lucru care ne-a ajutat a fost programul Rabla. Aproximativ 50% din vanzarile noastre sunt prin Rabla. Duster se vinde bine si prin Rabla. Echiparea superioara ramane in continuare cea mai cautata cu aproape 90% din comenzi”, a mai spus Bordeanu, care considera ca piata auto este influentata de cresterea economica, nu de taxa auto.

In luna august, inmatricularile Dacia pe piata romaneasca au fost de 2.151 unitati, in scadere cu 27% fata de aceeasi luna a anului trecut.

Dealerii auto estimeaza ca piata autoturismelor va incheia anul cu vanzari de pana la 10% mai mici comparativ cu 2010.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri