Scuze si iar scuze. Asta primesc politistii din Canada atunci cand ii prind pe soferi conducand si vorbind intre timp la telefoane mobile, fara hands free. Desi departe de Romania, nu este deloc exclus ca si politia din tara sa auda astfel de explicatii.
In Romania, daca vorbesti la mobil fara hands free in timp ce conduci se pedepseste cu avertisment sau amenda.

Conform unui studiu Ipsos Reid realizat la initiativa ICBC si citat de TheNelsonDaily.com scoate in evidenta ca peste 50% dintre soferii respondenti au raportat ca au vazut alti soferi in trafic vorbind la telefoanele mobile “de cateva ori pe zi”, dar doar 16% dintre ei au admis ca au facut acelasi lucru in ultimele 12 luni.

“Scuzele pe care le-am auzit in trafic sunt incredibile”, a spus Jaime Graham, de la trafic rutier, din British Columbia. “Un sofer a incercat sa-mi explice ca nu vorbea la telefon – el doar asculta ce i se spunea. In realitate insa, nu exista scuza viabila pentru condusul in timp ce vorbesti la telefon”, subliniaza el.

1. Ati fost martori la oprirea unui sofer de politie pe motiv ca vorbea la telefon?

2. D-voastra ati fost oprit pe acest motiv?




Iata cateva dintre scuzele pe care soferii le-au spus politistilor “cand au fost prinsi asupra faptului”.

- “Era seful meu la telefon! TREBUIA sa raspund!”

- “Nu foloseam mobilul. Doar imi place sa-l mai tin la ureche…” Unii chiar folosesc aceasta scuza, precum si faptul ca i s-a parut politistului, era de fapt un piepten. Realitatea este ca a conduce necesita intreaga atentie a soferului si chiar daca nu ar fi mobil ci un piepten, atentia tot ar scadea considerabil si nu este recomandat.

- “Imi pare rau, domnule politist, nu am vazut ca mi-ati facut semn sa opresc pentru ca vorbeam la telefon!”. Daca nu vezi o masina de politie care iti semnalizeaza, cum poti pretinde ca vezi pietonii?

- “Dar era un apel de urgenta pentru organizatorul nuntii mele!” O urgenta adevarata ar fi daca masina ta ar intra in sant din cauza faptului ca vorbesti la telefon in timp ce conduci.

- “Mi-a «murit» bluetooth-ul”. Daca acest lucru se intampla, trage pe dreapta si vorbeste la telefon sau anunta printr-un mesaj automat celor ce te cauta ca nu poti vorbi in acel moment.

- “Dar foloseam telefonul pe speaker!” Atata timp cat il tineti apropiat de ureche si conduceti doar cu o mana inseamna ca vorbiti la telefon in timp ce conduceti. Un telefon hands-free nu se afla in mana posesorului ci fixat altundeva.

- “Nu conduceam, stateam la semafor” – legea se aplica chiar si celor care stau la semafor cu mobilul la ureche.

- “Nu vorbeam, doar ma uitam la mesaje”

- “Doar ma uitam cat este ceasul”.

- “Este o lege stupida”.

Sursa foto: FashionesDaily.com

Considerati ca a vorbi la telefon in timp ce conduceti trebuie sanctionat mai sever decat un avertisment si, ulterior, amenda, daca se repeta abaterea? Comentati mai jos.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri