Instalatia de asamblare a Toyota nu a suferit pagube directe, dar unii furnizori sunt in incapacitatea de a-i livra piesele cerute pentru fabricarea de vehicule, a explicat grupul intr-un comunicat, transmite Mediafax.

"Nu putem spune inca in ce masura va fi afectata productia de intreruperea lanturilor deoarece nu stim cat timp va dura acest lucru", a precizat o purtatoare de cuvant a companiei Toyota la Tokyo.

Grupul a declarat ca o decizie privind redemararea asamblarii incepand cu 17 octombrie va fi luata in functie de o analiza atenta a evolutiei situatiei.

"Capacitatea de productie anuala in trei uzine se ridica in total la 650.000 de unitati, iar in 2010 au fost realizate 630.000 de unitati", a detaliat purtatoarea de cuvant.

Citeste si:

Thailanda este afectata in prezent de cele mai grave inundatii din ultimele decenii.

La nord de Bangkok, unele zone se afla la un metru sub apa, iar un important parc industrial care adaposteste fabricantul de automobile japonez Honda a fost inundat.

Aceasta noua problema intervine in timp ce Toyota tocmai si-a recuperat ritmul productiei normale in toate uzinele din lume, la sase luni de la o incetinire substantiala din cauza repercusiunilor cutremurului urmat de tsunami din 11 martie din Japonia.