GE si Nissan, acord pentru infrastructura vehiculelor electrice

GE si Nissan au incheiat un acord de colaborare privind cercetarea pe termen de doi ani care sa promoveze dezvoltarea mai rapida a infrastructurii de alimentare a vehiculelor electrice.

GE si Nissan au identificat doua domenii principale spre care isi vor directiona eforturile de cercetare. Primul este reprezentat de integrarea vehiculelor electrice in locuinte si cladiri, iar cel de-al doilea se refera la dinamica alimentarii vehiculelor electrice si la viitorul impact asupra retelei de electricitate in momentul intrarii in circulatie a milioane de astfel de vehicule.

Cercetatorii celor doua companii studiaza modul in care vehiculele electrice precum Nissan Leaf pot fi integrate in conceptul general al GE pentru o locuinta inteligenta. Inginerii Nissan dezvolta metode de conectare a vehiculelor la locuinta, transformandu-le astfel intr-o parte mai bine integrata in echipamentele energetice ale cladirii. Acest proiect va analiza modul in care adaugarea vehiculelor electrice afecteaza costul electricitatii si schimba intreaga sarcina electrica a locuintei.

Intr-un alt studiu, cercetatorii vor folosi date de utilizare agregate alaturi de experimente sofisticate de simulare si modelare pentru a analiza efectul pe care milioanele de vehicule electrice l-ar putea avea asupra sistemului nostru de distributie electrica.

Cercetatorii Nissan studiaza utilizarea fluxului de energie bidirectional intre vehicule si locuinta, prin portul de incarcare rapida CHAdeMO, ca metoda de reducere a consumului locuintei din retea in perioadele de varf sau utilizare a vehiculului ca sursa de energie auxiliara in situatii de urgenta. Cercetatorii GE deruleaza programe care ii ajuta sa inteleaga cum se pot folosi aceste sisteme in tandem cu utilitatea astfel incat sa poata face fata nevoilor de incarcare ale vehiculului fara a suprasolicita reteaua.

Activitatea GE se va desfasura in principal in unitatea sa de cercetare globala din Niskayuna, New York, unde cea mai noua tehnologie de cercetare in domeniul transportului electric si al retelei inteligente va facilita programele de cercetare dintre cele doua companii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri