Bicicletele electrice echipate cu „Sistemul de propulsie 45” de la Bosch vor fi fabricate de noua producatori de biciclete, lansarea pe piata fiind planificata pentru anul 2012.
Bosch va incepe livrarile pentru productia de serie catre producatorii de biciclete din luna decembrie 2011.

Comparativ cu sistemele de propulsie standard existente, care permit atingerea unor viteze de pana la 25 km/h, noul sistem de propulsie Bosch asigura viteze maxime de deplasare de pana la 45 km/h, permitand posesorilor de biciclete electrice sa ajunga si mai rapid la destinatie, avand suficienta energie de rezerva.

Pe langa aceste avantaje, bicicletele au functia de asistare la pornirea de pe loc, nemaifiind necesara actionarea pedalelor, iar motorul puternic ofera o autonomie de 40 - 105 km, in functie de modul de functionare si tipul de drum.

Forta din spatele noului sistem de propulsie este motorul electric de 350 W, care poate dezvolta o putere de pana la 500 W pentru perioade scurte de timp si un cuplu de pana la 50 Nm.

Specialistii concernului german au testat sistemul in conditii dificile de mediu, cum ar fi ceata sarata, poluarea industriala si schimbarile extreme de temperatura.

Modelele eBike asistate de motor, ce pot depasi viteza de 25 km/h, nu mai sunt considerate biciclete de legislatia mai multor tari. In Germania, de exemplu, producatorul sau importatorul este obligat sa obtina o aprobare (omologare) pentru fiecare model din partea TÜV. In Germania, cerintele minime pentru a conduce un model eBike de mare viteza sunt permisul de conducere pentru motociclete si o placuta de inmatriculare. In plus, bicicletele electrice pot fi utilizate pe pistele speciale pentru biciclete doar daca acestea permit accesul cu motorete.

Bosch a facut prima incursiune pe piata bicicletelor in anul 1923, cu sistemul de iluminare Bosch pentru biciclete. Acest sistem s-a bucurat de un mare succes, cu peste 20 de milioane de unitati produse pana in anii 1960.

In anul 2010, Bosch si-a manifestat din nou interesul pentru sectorul bicicletelor, dezvoltand sistemul de propulsie eBike – alcatuit dintr-o unitate de propulsie, o unitate de comanda si un acumulator, inclusiv un incarcator.

Bosch furnizeaza acest sistem producatorilor de biciclete, care apoi comercializeaza modelele eBike.

Dupa lansarea pe piata a acestui sistem, in anul 2010, 14 producatori au prezentat biciclete electrice echipate cu sistemul de propulsie Bosch.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri